Antena 3 CNN Actualitate Locale Orașul turistic din România care va avea o nouă telecabină. Priveliștea îți taie respirația

Orașul turistic din România care va avea o nouă telecabină. Priveliștea îți taie respirația

Un oraș turistic din România va avea o nouă telecabină. Priveliștea de sus le taie respirația tuturor.

Orașul turistic din România care va avea o nouă telecabină. Priveliștea îți taie respirația
Sursa foto: Gettyimages
de Ioana Mircea    |    05 Apr 2024   •   22:00

Compania deținută de George Copos și responsabilă cu gestionarea transportului pe cablu din Brașov, promite o îmbunătățire semnificativă a serviciilor în zona montană. Peste aproximativ un an, se planifică inaugurarea unei noi telecabine spre Vârful Tâmpa, înlocuind astfel cea existentă de aproape 54 de ani. Totodată, se va renova și restaurantul Panoramic, aflat în vârful muntelui.

Telecabina existentă, instalată în august 1970 de o firmă italiană, va fi înlocuită pentru a aduce o experiență modernizată și mai confortabilă pentru turiști. Ioan Rufa, directorul Ana Teleferic, a confirmat că se semnat deja contractul pentru proiect, iar planurile sunt clare pentru etapele următoare.

Noul proiect va crește capacitatea telecabinei la aproape 500 de persoane pe oră și va include facilități pentru persoanele cu dizabilități și pentru vârstnici. Astfel, oricine va putea să se bucure de o călătorie ușoară și plăcută pe muntele-simbol al Brașovului.

Restaurantul Panoramic, care a fost închis din 2015, va fi, de asemenea, supus unor lucrări ample de renovare. Clădirea, având o istorie de peste jumătate de secol, va fi modernizată pentru a deveni un loc atractiv și confortabil pentru turiști.

"Brașovul a devenit o destinație turistică tot mai populară, iar Muntele Tâmpa este una dintre atracțiile principale. Cu aceste investiții, dorim să oferim o experiență de neuitat vizitatorilor noștri”, a declarat Ioan Rufa.

Proiectul este estimat la cel puțin 11 milioane de euro și se preconizează că va fi finalizat până în martie 2025, cu condiția obținerii tuturor autorizațiilor necesare în timp util, potrivit adevarul.ro.

×
Subiecte în articol: Brașov telecabina
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close