Antena 3 CNN Actualitate Locale Noua stațiune din România unde poți merge la băi. Cât costă biletul pentru o zi

Noua stațiune din România unde poți merge la băi. Cât costă biletul pentru o zi

România are o nouă stațiune balneară. Autoritățile au investit aici opt milioane de euro, iar turiștii se bucură din plin de servicii.

Noua stațiune din România unde poți merge la băi. Cât costă biletul pentru o zi
Sursa foto: Facebook | Băile Sărate Ocna Mureș
de Ioana Mircea    |    12 Feb 2024   •   11:05

Cea mai nouă stațiune balneară din România a înregistrat un succes uluitor în primul său an de funcționare. Autoritățile au încasat deja două milioane de euro, investiția fiind de opt milioane de euro.

Cu o istorie în turismul balnear ce depășește un secol, Ocna Mureș, din județul Alba a fost renumită pentru tratarea unei game variate de afecțiuni, de la cele reumatice, locomotorii și neuropsihice la cele ginecologice. Însă, în ultimele două decenii, a fost nevoie de o revitalizare, iar inaugurarea Băilor Sărate a adus o schimbare semnificativă.

Serviciile balneare au putut fi, din nou, disponibile publicului în luna mai 2023. A fost o inițiativă de amploare întreprinsă în parteneriat de Consiliul Județean Alba și Consiliul Local Alba Iulia.

În GALERIA FOTO de mai jos poți vedea mai multe imagini cu Băile Sărate Ocna Mureș

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

„Afluxul mare de turiști a adus după sine încasări frumoase, bani din care putem reinvesti în dotări care să ducă la un confort sporit turiștilor care trec pragul băilor”, a declarat Silviu Vințeler, primarul orașului Ocna Mureș.

Printre planurile viitoare se numără extinderea vestiarelor, instalarea panourilor solare pentru încălzirea apei în bazine și construirea unui Aqua Parc, finanțat 50% din fonduri europene și 50% din fonduri asigurate de Consiliul Județean Alba și orașul Ocna Mureș. De asemenea, se intenționează construirea unui hotel pentru a satisface cererea tot mai mare din industria turismului.

Cu aproximativ 70 de angajați, societatea care gestionează Băile Sărate Ocna Mureș are o varietate de tarife, cu cel mai scump bilet la 70 de lei pentru o zi întreagă în weekend și 60 de lei în timpul săptămânii pentru un adult, potrivit ocnamuresonline.ro.

×
Subiecte în articol: Ocna Mureș Alba băi termale
Parteneri
Razie de amploare în Bucureşti şi Ilfov: peste 720 de amenzi
x close