Antena 3 CNN Actualitate Locale "O să vă alegem când o să plouă cu dolari!" | Cetățenii, revoltați de reacția autorităților, după ce furtunile au făcut ravagii în Cluj, Dolj și Hunedoara

"O să vă alegem când o să plouă cu dolari!" | Cetățenii, revoltați de reacția autorităților, după ce furtunile au făcut ravagii în Cluj, Dolj și Hunedoara

Ploile torențiale şi furtunile au făcut ravagii în mai multe județe din vestul țării. Oamenii sunt nemulţumiţi de reacţia întârziată a autorităţilor.

de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Sep 2023   •   08:36

În Dolj a fost cod roșu de vreme severă. La Craiova, mai multe case şi străzi au fost inundate, acoperișurile unor imobile au fost luate de vânt, iar zeci de copaci au fost rupți.

Mai multe corturi amplasate pe esplanada Teatrului Național "Marin Sorescu" au fost rupte de furtună și puse la pământ.

"Au băgat rechini aici", spune un bărbat, vizavi de un pasaj inundat, unde apele acoperă o mașină până la plafon.

"Problema este că tot canalul râului care preia apa pluvială este peste limita de avarie. Noi estimăm că au fost peste 60 de litri pe metrul pătrat", a declarat primarul Olguța Vasilescu.

Citește și: Temperaturi nefireşti pentru finalul lunii septembrie | Şefa ANM anunţă un nou val de aer tropical în România

Trei avioane de pasageri care ar fi trebuit să aterizeze la Aeroportul din Craiova au fost redirecționate.

O furtună de cod portocaliu a făcut prăpăd și în Cluj. Oamenii au sunat disperați la 112 pentru a cere ajutor, după ce gospodăriile lor au fost inundate.

"E al patrulea an. Vă mulțumim, domnu' Boc, o să vă alegem când o să plouă cu dolari. Și domnului Șurubaru, domnul City manager, care duce acasă 200 de milioane în fiecare lună în timp ce pe noi ne inundă, îi 'mulțumim' din suflet", a răbufnit un localnic a cărui locuință a fost inundată și care se plânge că pompierii vin la intervenție cu motopompele stricate.

Sub cod portocaliu a fost și județul Hunedoara.

Meteorologii avertizează că jumătatea vestică din țară va fi lovită în continuare de furtuni.

Ne putem aștepta la averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și chiar grindină și vijelii, pe alocuri.

×
Parteneri
Ordinea partidelor pe buletinul de vot, la alegerile europarlamentare 2024
x close