Antena 3 CNN Meteo Temperaturi nefireşti pentru finalul lunii septembrie | Şefa ANM anunţă un nou val de aer tropical în România

Temperaturi nefireşti pentru finalul lunii septembrie | Şefa ANM anunţă un nou val de aer tropical în România

România se confruntă cu temperaturi nefirești pentru finalul de septembrie. Elena Mateescu, directorul ANM, explică aceste anomalii şi anunţă prognoza meteo actualizată. Iată ce ne aşteaptă în perioada următoare!

de Claudia Popovici    |    23 Sep 2023   •   16:28

"Într-adevăr, vorbim de o vreme specifică sezonului de vară, cu valori caniculare 38° resimțite însă în termometre 35° și ne așteptăm la 36° astăzi, valori la umbră în extremitatea sudică a țării, acolo unde este posibil să consemnăm multe recorduri ale temperaturilor maxime zilnice pentru ziua de azi, 23 septembrie.

Așa cum în această dimineață, la 67 de stații meteorologice am înregistrat recorduri ale temperaturilor minime ca fiind cele mai ridicate valori pentru o zi de 23 septembrie de când se fac măsurători meteorologice în țara noastră.

ANM, prognoza meteo: Cum va fi vremea în România

Vorbim și de fenomene de instabilitate atmosferică, astăzi, în vestul țării, mâine cu siguranță în partea de sud-vest, vest, nord-vest, practic jumătatea vestică, acolo unde ne așteptăm la averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua local aspect de vijelie, pentru că vorbim de viteze la rafală mai mari de 60km/h posibil în zona montană peste 70-80km/h și cantități de apă care la nivel local pot depăși 30-40l/m² din punct de vedere termic.

ANM, prognoza meteo: Luna septembrie în top trei cele mai călduroase luni din România

Mâine, în partea de vest, nord-vest, temperaturile vor mai scădea cel mult cel mult 25°C, în timp ce în sud-sud-est vom mai consemna valori ce pot se pot apropia de pragul unei zile de caniculă 34° și până la sfârșitul acestei luni, posibil în top trei cele mai călduroase luni septembrie în țara noastră, să consemnăm în continuare valori de peste 30-31° așa cum arată estimările la acest moment", a spus Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3 CNN. 

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close