Antena 3 CNN Actualitate Locale Oameni disperaţi de câinii vagabonzi | Pericol major în Bucureşti

Oameni disperaţi de câinii vagabonzi | Pericol major în Bucureşti

Tot mai mulţi câini în Vestul Capitalei! Oamenii sunt disperaţi şi spun că au făcut zeci de sesizări la ASPA şi nimeni nu a intervenit, iar animalele sunt agresive.

Oameni disperaţi de câinii vagabonzi | Pericol major în Bucureşti
Sursa foto: getty images | Osobystist
de Radu Tiliță    |    22 Mai 2023   •   11:49

Anul trecut, o femeie a murit după ce a fost muşcată de maidanezi, chiar în această zonă

Oamenii din Cartierul Brâncuşi, din Sectorul 6 al Bucureştiului, spun că nimeni nu face nimic, nici înaintede, nici după tragicul eveniment.

Locuitorii spun că au făcut peste 50 de sesizări, însă cei de la ASPA nu reuşesc să trimită pe nimeni pentru a rezolva problemele.

Citeşte şi: O femeie care alerga lângă Lacul Morii din Bucureşti a fost omorâtă de o haită de câini

Cele mai mari probleme pe care le-au identificat cei din zonă sunt terenurile virane pe care se ascund câinii şi şantierele de locuinţe, acolo unde câinii sunt hrăniţi de muncitori, iar pe timpul nopţii să îi folosească pe post de câini de pază.

În acest an, cei de la ASPA, deşi au un buget de aproximativ 20 de milioane de lei, au scos la concurs doar două posturi de prinzător de câini, asta în contextul în care anul trecut erau 11-12 oameni care trebuiau să prindă câinii din întreaga Capitală. 

Citeşte şi: Soluţii pentru problema câinilor fără stăpân | România Inteligentă

Majoritatea banilor sunt redirecţionaţi către modernizrea spaţiilor în care sunt duşi câinii şi nu neapărat pentru a creşte numărul de personal care să intervină în teren atunci când este cazul.

×
Subiecte în articol: caini vagabonzi ASPA București pericol
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close