Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Soluţii pentru problema câinilor fără stăpân | România Inteligentă

Soluţii pentru problema câinilor fără stăpân | România Inteligentă

Conferinţă-maraton pentru rezolvarea problemei câinilor fără stăpân. Președintele Consiliului Județean Ilfov, autorităţi locale, precum şi reprezentanţi de la Protecţia Animalelor au fost prezenţi şi au venit cu soluţii pentru sterilizări, adopţii şi îmbunăţătirea legislaţiei, astfel încât să fie redus numărul câinilor maidanezi de pe străzi. Totul în cadrul conferinţei marca România Inteligentă, organizată de Antena 3 CNN şi Jurnalul.

Soluţii pentru problema câinilor fără stăpân | România Inteligentă
Sursa foto: Antena 3 CNN | România Inteligentă
31 Mar 2023   •   09:21

În fiecare an, zeci de câini sunt abandonaţi pe străzi şi ajung să reprezinte un pericol pentru oameni, pentru că stăpânii lor nu sunt responsabili şi nu conştientizează ce obligaţii au.

Județul Ilfov a devenit deja un reper de bune practici, atât la nivel național, cât și internațional. Rețeta: campanii de sterilizări gratuite și campanii de informare şi de adopții, dar și educație în școli.

La fel ca Alfi, căţelul prezent la conferinţă, alte câteva sute de câini şi-au găsit o familie iubitoare care să-i îngrijească. Şi asta pentru că oameni inimoşi de la Consiliul judeţean Ilfov, ajutaţi de două organizaţii neguvernamentale, au derulat campania pentru adopţia câinilor fără stăpân.

Cheia rezolvării problemei câinilor fără stăpân o reprezintă şi educarea populaţiei şi derularea unor proiecte şi campanii de conştientizare şi informare, inclusiv în şcoli.

Citeşte şi: Hubert Thuma, preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov: "Dacă am avea cadru legislativ, problema animalelor fără stăpâni ar fi rezolvată mai repede"

×
Subiecte în articol: România Inteligentă
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close