Antena 3 CNN Actualitate Locale Primul mare oraș din România cu gratuitate la transportul în comun pentru studenți: Reducere prin lege

Primul mare oraș din România cu gratuitate la transportul în comun pentru studenți: Reducere prin lege

Studenții dintr-un mare oraș din România beneficiază de gratuitate la transport public în comun, începând de luna aceasta.

Primul mare oraș din România cu gratuitate la transportul în comun pentru studenți: Reducere prin lege
Sursa foto: Getty Images I MixMedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Dec 2023   •   17:21

Studenții din Sibiu beneficiază de gratuitate la transport public în comun, începând de vineri, doar la societatea aflată în subordinea Consiliului Local.

Legea Educației prevede o reducere de 90% a abonamentelor la transportul în comun, iar fiecare universitate stabilește propria metodologie de acordare reducerii.

Studenții celor două universități din Sibiu au de vineri transport gratuit, anunță operatorul de transport aflat în subordinea Consiliului Local.

“Procedura de încărcare a cardurilor pentru studenți rămâne deocamdată neschimbată. Studenții din Sibiu pot folosi o aplicație mobilă.

Citește și: Orașul din România care vrea să interzică accesul mașinilor în centru: "Devine neîncăpător" 

În municipiul Sibiu există o universitate de stat şi o academie militară.

La Universitatea ‘Lucian Blaga’ din Sibiu învaţă 15.000 de studenţi, la care se mai adaugă alţi alţi 1.445 de la Academia Forţelor Terestre ‘Nicolae Bălcescu’ 

Potrivit legii educației, studenții au redus 90% din prețul abonamentului, iar procedura este mai birocratică

Reducerea va fi acordată prin decontare de către universități, după ce studenții cumpără abonamentele integral, a transmis Ministerul Educației (ME) într-o adresă pentru rectori obținută de Edupedu.ro.

Mai exact, pentru a asigura reducerea de 90% pentru studenți pe noua lege a educației în învățământul superior în vigoare din 3 septembrie, este nevoie de un mecanism de decontare între instituții precum universitățile și operatorii de transport care până în prezent nu a fost realizat, cel puțin în București.

Fiecare Universitate stabilește prin propria metodologie cum decontează transportul studenților. Procedurile au fost însă întârziate.

La începutul lunii noiembrie universitățile din București nu aveau proceduri de decontare a abonamentelor.

Abia de săptămâna trecută, la unele facultăți, aceștia pot depune actele pentru a-și deconta abonamentele, în proporție de 90%.

×
Subiecte în articol: Sibiu gratuitate transport studenti
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close