Antena 3 CNN Actualitate Locale Orașul din România care vrea să interzică accesul mașinilor în centru: "Devine neîncăpător"

Orașul din România care vrea să interzică accesul mașinilor în centru: "Devine neîncăpător"

Transformări semnificative au loc într-un oraș important din România, cunoscut ca una dintre cele mai iubite destinații turistice.

Orașul din România care vrea să interzică accesul mașinilor în centru: "Devine neîncăpător"
Sursa foto: Getty Images I Johannes Simon / Stringer
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Dec 2023   •   18:33

Primarul Brașovului vrea să interzică accesul autovehiculelor în Centrul Istoric al orașului, de vineri seara până duminică seara.

Studiile arată că 42% dintre mașini sunt din alte județe.

Începând de vineri după-amiază și până duminică seara, autovehiculele personale nu vor mai avea permisiunea de a circula în Centrul Istoric al Brașovului.

Această propunere este inițiată de primarul Allen Coliban și urmează să fie supusă dezbaterii în comisia de circulație din data de joi, 14 decembrie.

Citește și: Încep lucrările pentru metroul de la aeroport: Ministerul Transporturilor a semnat autorizația de construire pentru un lot din Magistrala 6, 1 Mai - Otopeni 

Implementarea interdicției nu poate avea loc anterior datei de 1 februarie, deoarece este necesară elaborarea unui regulament corespunzător.

Vor exista restricții pe cele trei artere care duc spre cartierul Șchei sau care pornesc de acolo către centrul orașului.

Singurele căi de acces către Șchei vor rămâne cele de pe Drumul de Poiană, însă acestea nu tranzitează centrul istoric.

"În fiecare an, de sărbători, orașul devine neîncăpător din cauza celor care vin să se bucure de felul în care orașul Brașov arată în straie de sărbătoare. Cifrele arată că 42% din traficul care este cauzat de astfel de evenimente este cauzat de autovehicule care vin din București și din alte județe decât Brașov, iar 48% din traficul total pe zona centrală este generat de autovehicule care petrec mai puțin de o oră în perimetrul Centrului Vechi.

Asta înseamnă că putem veni cu soluții pentru mobilitate sustenabilă și pentru încurajarea transportului public, dar cu condiția de a elimina aceste autovehicule și de a face un trafic mai relaxat și fluent pe zona Centrului Vechi”, a spus Allen Coliban, primarul Brașovului, potrivit Adevărul.ro

Propunerea a plecat de la numeroșii brașoveni care au postat, în special în zilele libere, imagini și filmulețe cu blocajele care se creează în trafic în Centrul Vechi al orașului.

×
Subiecte în articol: Brașov trafic masini
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close