Antena 3 CNN Actualitate Locale Pacient dus cu prelata la ambulanță, de medici și pompieri, din cauza drumului acoperit de zăpadă, în Hunedoara

Pacient dus cu prelata la ambulanță, de medici și pompieri, din cauza drumului acoperit de zăpadă, în Hunedoara

Un bolnav în vârstă de 67 de ani, din localitatea Curcehiu, județul Hunedoara, a fost transportat de medici la ambulanță cu ajutorul unei prelate, pe brațe, din cauza drumului impracticabil, după ce a nins.

Pacient dus cu prelata la ambulanță, de medici și pompieri, din cauza drumului acoperit de zăpadă, în Hunedoara
Sursa foto: Facebook/ ISU Hunedoara
de Mia Lungu    |    08 Feb 2023   •   19:51

Pompierii Stației Brad din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Hunedoara s-au alăturat, miercuri, echipajului Serviciului de Ambulanță Județean pentru a transporta de acasă la ambulanță, apoi la spital, un bărbat în vârstă de 67 de ani, cu afecțiuni respiratorii severe, din localitatea Curcehiu, comuna Bucureșci.

Pompierii, împreună cu personalul medical al ambulanței, s-au deplasat pe jos pe o distanță de peste un kilometru, accesul autovehiculelor fiind inaccesibil, deoarece drumul este acoperit de zăpadă și gheață.

"Pentru salvatori nu contează distanța pe care trebuie să o parcurgi, indiferent de condițiile meteo sau de mijlocul de deplasare, pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie urgentă de ajutor.

În condiții de temperatură foartă scăzută, echipa mixtă de intervenție, pompieri-medici, a transportat pacientul cu ajutorul unei prelate de transfer.

Ulterior, bărbatul a fost internat la Compartimentul de Primiri Urgențe din municipiul Brad unde i s-a acordat tratament de specialitate, iar acum se află în afara oricărui pericol, sub supravegherea medicilor.", spun pompierii ISU Hunedoara.

Citește și: Echipaj SAJ, impresionat de șapte tineri care au scos din zăpadă o ambulanță blocată: "Au lăsat petrecerea și au parcurs, prin viscol, cei doi kilometri până la noi"

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: Hunedoara prelata ambulanta pacient zapada
Parteneri
Trei zile cu trei anotimpuri în România. Temperaturile scad drastic
x close