Antena 3 CNN Actualitate Locale Pădurar din Alba, trimis în judecată pentru luare de mită. Suma pe care a primit-o de la hoții de lemne

Pădurar din Alba, trimis în judecată pentru luare de mită. Suma pe care a primit-o de la hoții de lemne

Un pădurar din județul Alba a fost trimis în judecată pentru luare de mită, după ce a primit bani periodic pentru a închide ochii la furtul de lemn din pădure.

Pădurar din Alba, trimis în judecată pentru luare de mită. Suma pe care a primit-o de la hoții de lemne
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Sep 2023   •   18:22

La o percheziție domiciliară, în locuința pădurarului din Alba a fost găsită suma de 4.400 de euro, acesta primind bani pentru a trece cu vederea furtul de lemn din pădurea aflată lângă localitatea Petreşti-Sebeş.

"În fapt, s-a reţinut că, în luna iulie 2022, inculpatul, în calitate de pădurar, a încheiat o înţelegere cu denunțătorul care a sesizat fapta la data de 06.06.2023, în baza căreia inculpatul, contrar atribuţiilor de serviciu, a fost de acord să primească sume de bani periodic, pentru a permite denunţătorului, singur sau însoţit de persoane alese de el, să sustragă lemne din pădurea administrată de inculpat, situată lângă localitatea Petreşti-Sebeş.

În perioada aprilie-mai 2023, inculpatul a primit mită de la denunţător 300 lire sterline, 200 euro şi alte bunuri, pentru a permite acestuia să sustragă lemne din pădurea păzită de inculpat.

În urma percheziţiei domiciliare efectuate în cauză, de la locuinţa inculpatului a fost ridicată suma de 4.400 euro, cu privire la care procurorul a propus confiscarea extinsă, întrucât probele administrate au conturat o suspiciune rezonabilă că banii provin din activitatea infracţională a inculpatului”, se precizează în rechizitoriul procurorilor.

Citește și: O femeie în scaun cu rotile, căzută în apropiere de linia de tramvai, a fost salvată de jandarmii bucureșteni | ”Felicitări, băieți, tot respectul”

În 29 iunie 2023, procurorul a dispus luarea faţă de bărbat a măsurii preventive a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile.

Alături de alte obligaţii specifice măsurii preventive dispuse, întrucât infracţiunea s-ar fi comis în legătură cu atribuţiile de serviciu, acestuia i-a fost interzisă exercitarea meseriei, inclusiv a atribuţiilor sale legate de paza şi administrarea pădurii repartizate.

Măsura preventivă a fost menţinută de către judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Alba, potrivit adevarul.ro.

×
Subiecte în articol: padurar luare mită
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close