Antena 3 CNN Actualitate Locale Zeci de percheziții într-un dosar de corupție care vizează angajați MAI din Brașov

Zeci de percheziții într-un dosar de corupție care vizează angajați MAI din Brașov

Procurorii fac astăzi zeci de percheziții într-un dosar de corupție care vizează angajați MAI din județul Brașov.

Zeci de percheziții într-un dosar de corupție care vizează angajați MAI din Brașov
Sursa foto: hepta
de Ioana Mircea    |    26 Mar 2023   •   15:54

Procurorii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Covasna, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, efectuează astăzi 20 de percheziții domiciliare în Brașov, Poiana Brașov, Râșnov, Moieciu, Dumbrăvița, Hărman și Hălchiu, toate din județul Brașov.

Dintre acestea, trei sunt la sediile unor instituții publice, respectiv la sediul Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Brașov și la sediile a două structuri de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Brașov.

Cu această ocazie, se vor pune în executare 16 mandate de aducere la sediul unității de parchet a persoanelor implicate, au explicat anchetatorii. Activitățile se desfășoară într-un dosar penal în care se efectuează cercetări privind „săvârșirea, de către funcționari MAI din cadrul IPJ Brașov și SPCRPCÎV Brașov, a unor infracțiuni de corupție și asimilate, favorizarea făptuitorului și instigare la conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Citește și: Un jandarm din Braşov a fost omorât, iar un pompier şi un alt tânăr au fost înjunghiaţi. Criminalul a fost găsit într-o baltă de sânge

Lucrătorii de poliție judiciară din cadrul SJA Covasna au fost delegați să efectueze activități de urmărire penală cu privire la faptul că, în perioada septembrie 2022 – martie 2023, lucrători MAI din instituțiile anterior menționate ar fi pretins și primit, de la diverse persoane, sume de bani, bunuri și alte valori, pentru nu-și îndeplini atribuţiile de serviciu ori pentru a le îndeplini necorespunzător.

Polițiști rutieri ar fi primit șpagă pentru a nu aplica măsurile legale

„Astfel, există date conform cărora polițiști rutieri ar fi primit, în anumite situații, diverse foloase pentru a nu aplica măsurile legale în cazul constatării unor încălcări ale regulilor de circulație pe drumurile publice. De asemenea, unul dintre polițiști ar fi instigat un conducător auto, căruia îi reținuse permisul, la conducerea pe drumurile publice a unui autoturism, iar în altă situație, prin activitățile întreprinse, polițistul ar fi favorizat o persoană aflată într-o procedură judiciară prin îngreunarea cercetărilor.

Totodată, cercetările vizează și fapte ale unor lucrători din cadrul SPCRPCÎV care, în schimbul unor foloase, ar fi favorizat candidații la obținerea permisului de conducere ori ar fi programat, preferențial, diverse persoane fie pentru susținerea examenului, fie pentru înmatriculare sau preschimbarea permisului”, au precizat cei de la Direcția Generală Anticorupție.

Activitatea se desfășoară cu sprijinul lucrătorilor din serviciile anticorupție din județele Alba, Argeș, Bacău, Buzău, Brașov, Cluj, Dâmbovița, Hunedoara, Harghita, Mureș, Prahova, Sibiu, Vrancea, precum și al Grupării de Jandarmi Mobile „Burebista” Brașov, potrivit Mediafax.

×
Subiecte în articol: coruptie MAI
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close