Antena 3 CNN Actualitate Locale Percheziții de amploare în Mureș. Persoane acuzate că au decontat servicii medicale fictive | Prejudiciul ajunge la 2 milioane de lei

Percheziții de amploare în Mureș. Persoane acuzate că au decontat servicii medicale fictive | Prejudiciul ajunge la 2 milioane de lei

Se fac percheziţii în judeţul Mureş, acolo unde mai multe persoane sunt acuzate că au decontat servicii medicale fictive. Prejudiciul ar fi unul de peste 2 milioane de lei.

de Georgiana Murgilă    |    05 Mar 2024   •   09:46

Se fac percheziții în județul Mureș, acolo unde mai multe persoane sunt acuzate că au decontat servicii medicale fictive. Prejudiciul ar fi unul de peste 2 milioane de lei.

Polițiștii de Investigare a Criminalității Economice Mureș face percheziții la acest moment. Sunt șase mandate de percheziții domiciliare într-un dosar penal în care sunt vizate infracțiunile de înșelăciune și fals în scris sub semnătură privată.

Mai exact, procurorii suspectează că în perioada septembrie 2019, până la finalul anului 2022, reprezentanții a doua medicale din Mureș ar fi înregistrat fictiv servicii medicale pe care le-ar fi transmis la Casa de Asigurări în așa fel încât să deconteze contravaloarea sumelor pentru prestarea serviciilor medicale pe care în realitate nu le-ar fi realizat.

Așa s-a ajuns la un prejudiciu estimat de peste 2 milioane de lei, daună adusă Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

La această oră vorbim de verificări de acte pe care le fac anchetatorii, urmând ca medicii din aceste cabinete să fie audiați la Parchetul din Mureș.

"În această dimineață, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Mureș, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighișoara, pun în aplicare 6 mandate de percheziție domiciliară, în județul Mureș, într-un dosar penal de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În fapt, s-a reținut că, în perioada 1 septembrie 2019 - 31 decembrie 2022, reprezentanții ai două cabinete medicale din Mureș ar fi înregistrat fictiv servicii medicale, pe care le-ar fi transmis, ulterior, unei instituției publice de asigurări de sănătate, din Mureș, în vederea decontării contravalorii sumei pentru prestarea acestora.

Prejudiciul cauzat este de peste 2.000.000 de lei. 

La acțiune participă și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Mureș" potrivit comunicatului poliției. 

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close