Antena 3 CNN Actualitate Locale Poliţist din Botoşani, la un pas de moarte după ce a făcut infarct la birou. Salvarea lui au fost colegii

Poliţist din Botoşani, la un pas de moarte după ce a făcut infarct la birou. Salvarea lui au fost colegii

Un polițist de frontieră din Botoșani a trecut printr-o experiență dramatică, atunci când inima i s-a oprit pentru câteva minute.

Poliţist din Botoşani, la un pas de moarte după ce a făcut infarct la birou. Salvarea lui au fost colegii
Sursa foto: Facebook/ SMURD
de Cătălin Onofrei    |    19 Ian 2024   •   09:03

Incidentul a avut loc în sediul Poliției de Frontieră din Dorohoi. Polițistul a avut norocul să fie găsit la timp de către colegi și un echipaj de la Serviciul Județean de Ambulanță (SJA) din Dorohoi, care a intervenit rapid.

Polițistul în vârstă de 48 de ani a fost descoperit prăbușit într-un birou, fără suflare. Colegii au sunat imediat la 112, iar echipajul cu asistent de la Ambulanța Dorohoi a ajuns în scurt timp la fața locului. Medicul din dispecerat a coordonat în permanență echipajul medical, iar pacientul a fost găsit în stop cardio-respirator.

"Am ţinut în continuu legătura cu colegii noştri de la faţa locului. A fost nevoie de şapte şocuri electrice, şase doze de adrenalină. Din fericire, inima a pornit și, în momentul care s-a reușit stabilizarea ușoară a pacientului, a fost imediat transportat la Centrul de Primiri Urgențe Dorohoi", a declarat medicul Nicuşor Curteanu, purtătorul de cuvânt al SJA Botoșani.

Polițistul a fost ulterior preluat de un echipaj cu medic al SMURD și transportat la UPU Botoșani pentru investigații și diagnostic specializat. Se pare că stopul cardio-respirator a survenit în urma unor investiții anterioare la Botoșani, cu tahicardie ventriculară.

Citeşte şi: Accident grav de muncă la Cariera Roșia, din Gorj! O persoană a rămas încarcerată într-o autospecială de pompieri

"Pacientul a ajuns în serviciul nostru stabilizat de echipajul TIM SMURD.  După ce s-au făcut investigațiile necesare, acesta a fost dirijat către Institutul de Boli Cardiovasculare Iași, cu observație infarct miocardic anterior extensiv. La Iași va fi supus unei intervenții de urgență", a precizat medicul Monica Adăscăliţei, managerul Spitalului Județean de Urgență Mavromati.

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close