Antena 3 CNN Actualitate Locale Accident grav de muncă la Cariera Roșia, din Gorj! O persoană a rămas încarcerată într-o autospecială de pompieri

Accident grav de muncă la Cariera Roșia, din Gorj! O persoană a rămas încarcerată într-o autospecială de pompieri

Un accident de muncă grav a avut loc în Cariera Roșia, din Gorj. Patru persoane au ajuns la spital.

Accident grav de muncă la Cariera Roșia, din Gorj! O persoană a rămas încarcerată într-o autospecială de pompieri
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Ian 2024   •   08:26

Totul s-a întâmplat în această dimineață, în jurul orei 06:30, pe drumul de acces din Cariera Roșia, care se află în subordinea Complexului Energetic Oltenia.

Potrivit primelor informații, o persoană a rămas încarcerată, echipele de descarcerare fiind nevoite să intervină. 

”În dimineața zilei de 19 ianuarie 2024, polițiști din cadrul Poliției Orașului Rovinari au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier în localitatea Fărcășești, județul Gorj.

Din primele verificări efectuate de polițiștii ajunși la fața locului, a reieșit faptul că, un bărbat, în vârstă de 52 de ani, din comuna Borăscu, județul Gorj, în timp ce conducea o autoutilitară destinată transportului de persoane în Cariera Roșia, în urma efectuării manevrei de viraj la dreapta, a acroșat un corp dur (capul de acționare a benzii transportatoare).

În urma impactului a rezultat rănirea conducătorului auto, în vârstă de 52 de ani și a altor 3 pasageri din autoutilitară, cu toții fiind transportați la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate.

În galeria de mai jos puteți vedea imagini cu autospeciala de pompieri, imediat după accidentul de la Cariera Roșia din Gorj

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Conducătorul auto deținea permis de conducere corespunzător și nu se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectare a măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

În continuare, polițiștii efectuează verificări, în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor cauzelor și circumstanțelor producerii accidentului”, se arată în comunicatul Poliției. 

Vizibilitatea ar fi fost foarte redusă

”Ca urmare a condițiilor meteo nefavorabile, respectiv ceață foarte densă, astăzi, în jurul orelor 06:10, un mijloc de transport ce efectua transportul salariaților sectorului Roșia a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un utilaj din cadrul carierei. Evenimentul a avut loc UMC ROSIA - PESTEANA , SECTOR ROSIA din cadrul COMPLEXULUI ENERGETIC OLTENIA SA.  

La fața locului s-au deplasat doi inspectori de muncă din cadrul instituției noastre pentru a efectua primele constatări. 

Victimele au fost transportate la unități medicale din Rovinari și Municipiul Târgu-Jiu în vederea acordării de îngrijiri medicale”, au afirmat și reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă. 

×
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close