Antena 3 CNN Actualitate Locale Povestea lui Florin, copilul premiant care are grijă de patru surori, în Botoşani

Povestea lui Florin, copilul premiant care are grijă de patru surori, în Botoşani

Florin, un copil de numai opt ani, premiant la şcoală şi cu o mulţime de medalii şi diplome obţinute la concursuri, a devenit mamă şi tată pentru cele patru surori ale lui, în comuna Dobârceni din Botoşani.

Povestea lui Florin, copilul premiant care are grijă de patru surori, în Botoşani
Sursa foto: Facebook / Daniel Caslariu
20 Feb 2020   •   11:44

Băiatul în vârstă de opt ani locuieşte împreună cu cele patru surori şi sunt în grija bunicilor. Aceştia din urmă nu au nicio sursă de venit, însă nu au stat pe gânduri atunci când a venit vorba despre cei cinci copii.

La începutul lunii februarie, mama copiilor a plecat în Germania, să muncească în agricultură, pentru a reuşi să le trimită bani.

La scurt timp, tatăl copiilor şi-a abandonat copiii, i-a lăsat în grija bunicilor şi a plecat.

Povestea tristă a lui Florin şi a surorilor lui a fost descoperită de Daniel Caşlariu, reprezentant al Asociaţiei Grup Civic Botoşani.

Florin, copilul premiant din Botoşani care are grijă de cele patru surori

"Astăzi am ajuns în comuna Dobârceni la familia BAȘTIC unde am descoperit poate cea mai tristă poveste de până acum. Am realizat, încă o dată, că în acest judeţ sunt mulţi copii care au mare nevoie de ajutor, de o mână întinsă din partea autorităţilor statului, dar şi din partea oamenilor care nu sunt indiferenţi la suferinţa unor semeni.

În urmă cu o săptămână, mama copiilor a plecat în Germania, la muncă în agricultură, pentru a asigura hrana necesară copiilor. Tatăl copiilor a hotărât că mai bine e să fugă și să își abandoneze proprii copii.

Copiii au rămas în grija bunicilor, care nu au nicio sursă de venit și trebuie să trăiască toți din alocația celor mici. Băiatul cel mare este un copil premiant, cu o sumedenie de diplome, dar și un adevărat campion care a câștigat nenumărate medalii la diferite concursuri. El are grija și de frățiorii mai mici, în timp ce bunicii fac treabă pe lângă casa.

Vă rog din suflet să distribuiți, cu speranța că va dori cineva să le dea o mână de ajutor. Cei cinci copilași nu își doresc multe lucruri, ei se mulţumesc să aibă ce pune pe masă şi cu ce să se îmbrace până va reuși mama să le trimită ceva bănuți. Copilaşii au nevoie de: hăinuțe, papucei, pampers (mărimea 5). Băiat, 8 ani (32 mărimea la papuci), fată, 6 ani (31 la papuci), fată, 4 ani (30 la papuci) și Gemene de un an și cinci luni. 0727013293", a scris Daniel într-o postare pe Facebook.

×
Subiecte în articol:
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close