Antena 3 CNN Actualitate Locale Un preot din Sălaj a murit instantaneu, după ce Loganul său a fost spulberat de un camion, în Mihăieşti

Un preot din Sălaj a murit instantaneu, după ce Loganul său a fost spulberat de un camion, în Mihăieşti

Un preot din Sălaj a murit instantaneu, iar soţia sa şi un copil de patru ani au fost grav răniţi, după ce Loganul pe care acesta îl conducea a fost spulberat de un camion, într-un cumplit accident în Mihăieşti, judeţul Cluj.

Un preot din Sălaj a murit instantaneu, după ce Loganul său a fost spulberat de un camion, în Mihăieşti
Sursa foto: sportulsalajean.ro | Info Trafic 24
de Bianca Timșa    |    08 Iul 2021   •   10:55

Preotul greco-catolic Anton Cristian Biru, în vârstă de 41 de ani, se afla la volanul unui autoturism marca Dacia Logan, împreună cu soţia sa, asistentă medicală, şi o fetiţă în vârstă de patru ani.

În jurul orei 15.00, în timp ce conducea pe DN 1F, în zona localităţii Mihăieşti din Cluj, preotul a pierdut controlul volanului, iar maşina a derapat. Şoferul a încercat să o redreseze, astfel că a tras stânga de volan şi a ajuns fix în faţa unui camion de mare tonaj.

Impactul, surprins de camera de bord montată pe o maşină care circula în spatele Loganului, a fost unul extrem de violent.

Preotul aflat la volan a murit pe loc, în timp ce soţia sa, în vârstă de 39 de ani, dar şi fetiţa de 4 ani, au rămas încarcerate.

Maşina a fost distrusă în totalitate în urma accidentului, iar pompierii s-au chinuit zeci de minute să scoată victimele din fiarele contorsionate.

"În jurul orei 15.00, a fost înregistrată o solicitare pentru intervenția pompierilor ca urmare a unui accident rutier produs între un autocamion și un autoturism, pe raza localității Mihăiești, comuna Sânpaul. La fața locului a fost dislocat un dispozitiv mărit pentru gestionarea situației de urgență, constituit din patru autospeciale, două echipaje SMURD, două SAJ și un elicopter SMURD.

O femeie de circa 40 de ani a fost descarcerată din autoturism și a fost preluată de către elicopterul SMURD pentru a fi transportată la spital. O fetiță de 4 ani a primit asistență medicală de urgență la fața locului și a fost transportată la spital pentru îngrijiri de specialitate. În momentul sosirii forțelor de intervenție la locul accidentului au constatat că un bărbat, de circa 40 de ani, prezenta traumatisme incompatibile cu viața", se arată într-o informare a ISU Cluj.

Soţia preotului, care este asistentă medicală, a fost transportată de urgenţă la spital, iar starea ei este instabilă, având numeroase răni grave, în special la nivelul capului. Medicii sunt rezervaţi cu privire la şansele ei de supravieţuire.

Anton Cristian Biru era preot greco-catolic şi slujea la biserica din Sălăjeni, judeţul Sălaj.

Episcopia Greco-Catolică de Oradea a transmis un mesaj de condoleanţe pentru preotul Biru, într-o postare pe Facebook.

Iubiți credincioși, Anunțăm trecerea la cele veșnice a părintelui Cristian Biru, paroh la Sălăjeni, județul Sălaj, în...

Publicată de Episcopia Greco-Catolică de Oradea pe Miercuri, 7 iulie 2021

×
Subiecte în articol: Mihăieşti Cluj accident
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close