Antena 3 CNN Actualitate Locale Un preot din Suceava s-a întins pe jos, în fața porții cimitirului, pentru a împiedica o înmormântare. Părintele s-a ales cu dosar penal

Un preot din Suceava s-a întins pe jos, în fața porții cimitirului, pentru a împiedica o înmormântare. Părintele s-a ales cu dosar penal

Un preot ortodox, din judeţul Suceava, s-a ales cu dosar penal, după ce s-a întins pe jos în faţa porţii unui cimitir pentru a împiedica o înmormântare.

Un preot din Suceava s-a întins pe jos, în fața porții cimitirului, pentru a împiedica o înmormântare. Părintele s-a ales cu dosar penal
Sursa foto: IPJ Suceava
de Ioana Mircea    |    21 Ian 2024   •   22:56

În localitatea Gura Solcii, din județul Suceava un preot ortodox s-a opus astăzi oficierii slujbei de înmormântare după rit penticostal a unui bărbat care era de confesiune ortodoxă, punându-se pe jos în fața porții cimitirului.

"S-a stabilit că, în cursul a acestei zile, la cimitirul comun din localitatea Gura Solcii, unde sunt înhumaţi cetăţenii de toate confesiunile, urma să fie înmormântat un bărbat de confesiune ortodoxă, toate celelalte rude ale acestuia fiind de confesiune penticostală.

Citește și: Un preot a lovit cu mașina un bărbat, grăbit să sfințească casele de Bobotează, în Maramureș. Părintele a fugit de la locul accidentului

Anterior, rudele bărbatului au solicitat preotului paroh să permită slujba de înmormântare după rit penticostal şi au achitat taxele pentru locul de veci şi celelalte taxe specifice, preotul ortodox fiind de acord cu întreaga procesiune.

Cu toate acestea, în cursul acestei zile, când cortegiul funerar s-a pus în mişcare, preotul ortodox s-a alăturat şi el, iar, când s-a ajuns la poarta cimitirului, preotul ortodox s-a poziţionat intenţionat la sol pentru a nu permite dricului funerar accesul", a precizat oficialul Inspectoratul Poliției Județene Suceava.

Până la urmă polițiștii au reușit să îndepărteze preotul care obstrucţiona accesul vehiculului mortuar. Acum, părintele care a generat scandalul este cercetat penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de împiedicarea exercitării libertăţii religioase.

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close