Antena 3 CNN Actualitate Locale Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a aterizat în România

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a aterizat în România

Liderul de la Kiev a ajuns pe aeroportul din Suceava în cel mai mare secret, personalul aeroportuar nefiind inițial informat în legătură cu prezența la bord a lui Volodimir Zelenski.

de Paul Ciurari    |    12 Apr 2024   •   16:28

"Președintele ucrainean a făcut un ocol cu avionul până în țara noastră, la întoarcerea de la summitul Inițiativei celor Trei Mări, unde a discutat cu președintele român Klaus Iohannis.

Aparatul Airbus la bordul căruia se afla Zelenski a aterizat pe aeroportul din Suceava.

Întregul ocol a fost făcut în cel mai mare secret, traseul președintelui ucrainean fiind clasificat. Nici măcar cei de la aeroport nu știau prea multe. Au primit în ultimele momente o notificare că avionul, un Airbus, va ateriza. Ei au recunoscut indicativul avionului aparținând Administrației Prezidențiale, însă nu știau cu exactitate cine se află în aeronavă

Zelenski a fost preluat cu mașina de la avion și și-a continuat deplasarea spre Ucraina pe cale rutieră, într-o coloană oficială formată cu antemergători de poliție, reprezentanți ai serviciilor secrete și ambulanțe.

Coloana s-a deplasat în viteză spre Vama Siret, traversând municipiul Suceava. Președintele Ucrainei a părăsit în circa o jumătate de oră teritoriul României.

Aeronava cu care a aterizat la Suceava a plecat mai departe spre Cracovia.

La Vilnius, liderul ucrainean a susținut în fața omologilor europeni necesitatea întăririi legăturilor rutiere și feroviare din regiunea baltică până la Marea Neagră", a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Paul Ciurari.

×
Parteneri
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!
x close