Antena 3 CNN Actualitate Locale Primarul din Berzunți își apără cetățenii după parodierea războiului din Ucraina: ”Nu au făcut cu intenție”

Primarul din Berzunți își apără cetățenii după parodierea războiului din Ucraina: ”Nu au făcut cu intenție”

Primarul din Berzunţi apără parada şi spune că este un obicei la el în sat ca oamenii să ia în derâdere evenimentele importante. Edilul spune că au fost parade şi despre pandemie sau gripa aviară şi nu înţelege de ce acum toată lumea este revoltată.

Primarul din Berzunți își apără cetățenii după parodierea războiului din Ucraina: ”Nu au făcut cu intenție”
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Andreea Ştefan    |    04 Ian 2023   •   09:01

”Fiecare ceată de acolo, dimineața, la ora 3:00 dimineața, unde vin 1.000 și ceva de oameni, fiecare ceată prezintă un program al ei. A fost o parodie. Ei nu au făcut cu nicio intenție.

Deci vreau să vă spun așa că acei oameni au un comportament extraordinar de civilizat, sunt niște oameni gospodari. Niciodată Berzunțiul nu a fost pro-război, pro-ruși.

Când a fost pandemia, a venit cu o scenetă prezentând cazuri din pandemie. Când a fost pesta porcină a prezentat la fel, când a fost gripa aviară, la fel.

Primarul nu stabilește programul cetelor. Eu îi aștept să ure (n.r. - să ureze), uneori spun de mine rău, așa că nu am știut nici ce s-a pregătit, nici ce voiau să facă și nici ce voiau să spună”, a declarat primarul din Berzunți.

Războiul lui Putin în Ucraina a ajuns la Bacău | Parodia jucată în stradă a stârnit revoltă pe internet

O tradiție de Anul Nou a fost adaptată de localnicii unei comune din Moldova la realitățile geo-politice ale momentului.

Parada din Ajun a "mascaților" din localitatea Berzunți, județul Bacău, a fost transformată într-o parodie stradală, cu un "plugușor" adaptat pentru Vladimir Putin, tractoare pe post de tancuri și butaforie care a inclus o "bombă atomică".

Potrivit presei locale, tradiția spune că, în ajunul Anului Nou, cetele de mascați din satele comunei Berzunți - Moreni, Dragomir și Butucaru - se reunesc și ilustrează personaje din spațiul folcloric autohton, între care "capra, cerbii, dracii, urâții, frumoșii, bunghierii".

Însă realitatea conflictului din Ucraina i-a determinat pe localnici să adapteze evenimentul.

Astfel, unii săteni s-au costumat în soldați ruși, mașinile include în defilare au fost decorate cu simbolul "Z" al campaniei militare a Moscovei iar pe post de tancuri au fost aduse tractoare acoperite cu prelate.

În imaginile difuzate de Antena 3 CNN poate fi văzută o "bombă atomică" instalată pe o mașină de teren.

×
Subiecte în articol: Berzunți Bacău parodie
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close