Antena 3 CNN Actualitate Locale Primarul Nicolae Robu, după tragedia de la Timișoara: „Firma nu a solicitat niciodată acord de funcționare”

Primarul Nicolae Robu, după tragedia de la Timișoara: „Firma nu a solicitat niciodată acord de funcționare”

Primarul Nicolae Robu, după tragedia de la Timișoara: „Firma nu a solicitat niciodată acord de funcționare”
Sursa foto: sursă foto: Facebook
19 Noi 2019   •   12:09

Primarul Nicolae Robu a declarat, marţi, că firma de deratizare care a efectuat acest serviciu în blocul de pe strada Moriţei nr. 8 din Timişoara nu a cerut niciodată vreun aviz de funcţionare de la primărie, funcţionând printr-un act "dincolo de limitele iresponsabilului", ilegal, şi a lansat un apel la cetăţeni să ceară autorizaţiile şi certificatele de funcţionare ale firmelor cu care vor să facă astfel de acţiuni, solicitând totodată şi referinţe despre respectiva societate comercială.

Potrivit acestuia, deratizarea s-a făcut în camerele nelocuite, pentru că acolo erau insecte. În camerele învecinate se presupune că a pătruns o cantitate mai mare de substanţe volatile venite din celelalte. Cazul este preluat de poliţie şi parchet şi de aceea edilul a fost reţinut în comentarii.

Citește Și Surse: Administratorul care a făcut deratizarea blocului din Timișoara şi-a recunoscut faptele


"Acea firmă şi decidenţii sunt iresponsabili. Firma respectivă nu a solicitat niciodată acord de funcţionare de la primărie şi, deci, nici nu a primit. Azi mi s-a prezentat un banner prin care firma îşi face reclamă şi dă şi un număr de telefon. Să te apuci de o astfel de activitate fără să ai autorizaţie, să foloseşti substanţe fără să te documentezi asupra riscului este dincolo de orice iresponsabilitate. Dar cei care au cerut să li se facă deratizarea, nu au cerut avizul de funcţionare, certificatul firmei (...). Fac şi voi face apel la administratorii de asociaţii de proprietari şi la proprietarii de la case să fie precauţi, să nu permită vreo astfel de acţiune de deratizare de la vreo firmă care nu prezintă certificat de funcţionare, dar să ceară şi referinţe despre firmă dacă a mai făcut deratizări şi dacă au fost eficienţi şi cum au lucrat", a detaliat primarul Nicolae Robu, într-o conferinţă de presă.

Edilul a precizat că primăria trebuia să se dea un acord comercial, în baza unei hotărâri de consiliu local din 2002, dar firma nu a făcut-o.

"Am cerut să se facă verificările, dar niciodată această firmă nu a solicitat autorizaţie de funcţionare. Trebuie văzut mai departe la Registrul Comerţului. Vom face o campanie de control la toate firmele despre care avem ştire (...). Trebuie făcută verificare la toate cele care sunt înregistrate undeva. Ei trebuia să obţină în primul rând codul CAEN. Primăria poate genera o hotărâre de consiliu local, dar aici sunt lucruri atât de periculoase, încât cei care nu respectă legea trebuie să ajungă direct în penal, ori primăria nu ar putea da decât amenzi", a afirmat Nicolae Robu.

Citește Și De unde a fost cumpărată otrava folosită în blocul groazei de la Timişoara: patronul a mărturisit faptele

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: nicolae robu primar Timisoara deratizare
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close