Antena 3 CNN Actualitate Locale Proteste în faţa Teatrului "Elvira Godeanu" din Târgu Jiu. 100 de spectatori au ieşit în stradă: "Această instituţie de cultură s-a transformat într-o închisoare"

Proteste în faţa Teatrului "Elvira Godeanu" din Târgu Jiu. 100 de spectatori au ieşit în stradă: "Această instituţie de cultură s-a transformat într-o închisoare"

A fost protest în fața Teatrului "Elvira Godeanu" din Târgu Jiu. Peste 100 de spectatori s-au strâns în faţa instituţiei să-şi manifeste nemulţumirea faţă de faptul că peste 30 de angajaţi, actori tineri, mulţi dintre ei premiaţi, au fost daţi afară în ultimul an.

de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Mar 2024   •   11:15

Peste 100 de spectatori au ieşit în stradă pentru a-şi manifesta soldaritatea faţă de actorii daţi afară. Alături de ei s-a aflat şi întemeietorul şi fostul manager al teatrului, Marian Negrescu.

"Mi-am asumat destinele acestor oameni, pe care i-am luat din toată pătura socială. E vorba de asumarea destinelor unor copii pe vremea aia. Rugămintea mea este una singură: Aveti grijă de teatru!", a spus Marian Negrescu.

Printre cei disponibilizaţi s-au numărat mai mulţi actori tineri, mulţi dintre ei premiaţi de Uniunea Teatrală din România.

"Această instituţie de cultură s-a transformat într-o închisoare la propriu şi la figurat. Cei care şi-au dat demisia au făcut-o pentru a scăpa de această tortură la care sunt supuşi de managementul toxic pe care a trebuit să îl suporte", au spus cei prezenţi la eveniment.

Manifestaţia s-a desfăşurat sub numele de "Teatrul Interzis".

×
Subiecte în articol: teatru Târgu Jiu protest
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close