Antena 3 CNN Actualitate Locale Rachete americane Patriot, lansate pentru prima dată de pe țărmul românesc al Mării Negre

Rachete americane Patriot, lansate pentru prima dată de pe țărmul românesc al Mării Negre

Sisteme defensive anti-rachetă Patriot de concepție americană sunt desfășurate și efectuează trageri cu muniție reală la Capu Midia.

de Alexandra Ghețea    |    03 Noi 2023   •   10:03

Ministerul Apărării Naționale, MApN, anunță că Regimentul 74 "Mihai Bravu" deplasează personal și tehnică în poligonul de trageri sol-aer Capu Midia.

Acest exercițiu a fost planificat în urmă cu un an, precizează sursa citată.

Potrivit MApN, exercițiul tactic se numește "F.A. PATRIOT SPARK 23.11" și este primul de acest fel cu trupe și trageri reale.

Citește: România a primit primele patru sisteme antiaeriene Patriot. Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr: "România va deține o capabilitate antiaeriană de ultimă generație"

"Poligonul de la Capu Midia este locul unde se antrenează artileriștii şi rachetiștii antiaerieni din cadrul Armatei Române.

Este singurul loc din țară unde se pot executa trageri antiaeriene.

Acest exercițiu se desfășoară în perioada 02 - 17 noiembrie, având ca scop validarea şi verificarea funcționarii primului sistem de rachete sol-aer Patriot intrat în dotarea Forțelor Aeriene Române în anul 2020, precum și pregătirea în vederea creșterii capacității operaționale", a comunicat ministerul român.

Personalul şi tehnica Regimentului 74 sunt deplasate la Capu Midia începând din 3 noiembrie.

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close