Antena 3 CNN Actualitate Locale Bărbatul acuzat de Diana Șoșoacă pentru tentativă de omor a fost pus sub control judiciar. Oamenii legii au stabilit ce s-a întâmplat, de fapt

Bărbatul acuzat de Diana Șoșoacă pentru tentativă de omor a fost pus sub control judiciar. Oamenii legii au stabilit ce s-a întâmplat, de fapt

Un banal incident rutier petrecut în județul Sibiu, la Avrig, pe care Diana Șoșoacă l-a catalogat drept tentativă de omor, a fost deslușit de oamenii legii.

de Andrei Naiţă    |    16 Apr 2024   •   09:20

Diana Șoșoacă a reacționat pe contul său de pe o rețea socială, dar și în fața ziariștilor, după ce liderul filialei locale a partidului său a fost lovit cu mașina de un bărbat.

Șoșoacă susține că lovirea a fost intenționată și constituie tentativă de omor, iar autorul ar fi membru PNL. Ea a anunțat că face sesizare penală în acest caz.

"Magistrații de la Judecătoria Avrig au dispus în această dimineață plasarea bărbatului de 39 de ani sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. El va fi cercetat pentru lovire sau alte violențe, dar și pentru conducerea unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice.

Scandalul s-a iscat în timp ce Gabriel Oprișcan, președinte al filialei Avrig a formațiunii S.O.S. România, organiza o acțiune de strângere de semnături.

El ar fi fost abordat de un localnic turmentat, iar între cei doi s-a iscat o altercație având legătură cu campania electorală și partidele politice.

La un moment dat, bărbatul care l-a abordat pe liderul S.O.S. România s-a urcat la volanul mașinii sale, însă Gabriel Oprișcan s-a pus în fața autoturismului. În pofida acestui fapt, șoferul băut a călcat pedala de accelerație și l-a luat pe liderul S.O.S. România pe capota mașinii.

Polițiștii au constatat că agresorul liderului local S.O.S. România era beat

În urma acestui incident, victima s-a ales cu mai multe contuzii. Potrivit medicilor de la Spitalul Județean din Sibiu, rănile nu erau grave, așa că a doua zi dimineața victima a fost lăsată să plece acasă.

Agresorul a fost reținut de polițiști. Oamenii legii au constatat că acesta aveau o alcoolemie de 1,3mg/l alcool pur în aerul expirat.

După incident, conducerea partidului S.O.S. România a transmis un comunicat de presă în care arăta că liderul organizației din Avrig ar fi fost victima unei tentative de omor și că agresorul ar fi membru PNL.

Reprezentanții acestei formațiuni au comunicat însă că inculpatul nu are nicio legătură cu Partidul Național Liberal", a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Andrei Naiță.

Ce spun autoritățile în acest caz

"La data de 14 aprilie, în jurul orei 17.30, în urma unui apel 112, un bărbat a sesizat faptul că o persoană cunoscută l-ar fi agresat pe o stradă din orașul Avrig, în sensul că l-ar fi acroșat cu autoturismul, cu intenție, acesta fiind pieton în acel moment.

În urma cercetărilor și verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că, în fapt, s-ar fi produs un conflict spontan între cei doi localnici, ambii fiind identificați iar la nivelul Poliției Orașului Avrig s-a deschis un dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe.

În urma extinderii cercetărilor și cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui autoturism sub influența băutorilor alcoolice, una dintre cele două persoane implicate în conflict, respectiv cu bărbat în vârstă de 39 de ani, a fost reținută pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Sibiu, urmând a fi prezentată parchetului cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Cercetările se desfășoară sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Avrig, în vederea stabilirii situației de fapt, pentru aplicarea măsurilor legale în consecință", se precizează într-un comunicat al IPJ Sibiu.

×
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close