Antena 3 CNN Actualitate Locale Rețea internațională de traficanți de droguri, capturată în Mamaia | Comprimate de ecstasy și cocaină roz, ascunse în tablouri

Rețea internațională de traficanți de droguri, capturată în Mamaia | Comprimate de ecstasy și cocaină roz, ascunse în tablouri

O reţea internaţională de traficanţi de droguri a fost destructurată de poliţiştii de la Antidrog şi procurorii DIICOT în staţiunea Mamaia. Traficanţii, care aveau drogurile ascunse în tablouri, au fost prinşi în flagrant.

de Cătălina Buzoianu    |    29 Apr 2023   •   12:00

Oamenii legii au reținut inițial 11 persoane care făceau parte dintr-o rețea de trafic internațional de droguri de risc și de mare risc.

Traficanții operau în zona festivalului de muzică Sunwaves și își racolau clienții cu ajutorul aplicațiilor de mesagerie.

"Vorbim despre o rețea de trafic internațional formată din 11 persoane, dintre care șase cetățeni britanici.

Citește și: Tinerii români și străini s-au dezlănțuit până dimineața la evenimentele muzicale din Costinești și Mamaia | Zeci de persoane, reținute pentru deținere de droguri

Asupra acestora, polițiștii români au găsit foarte multe droguri, care urmau să fie comercializate în cadrul festivalului Sunwaves (de la Mamaia, n.r.) 

Interesant este că această rețea promova vânzarea drogurilor prin intermediul unor aplicații de mesagerie. Practic, pe aplicațiile respective erau menționate drogurile care urmau să fie vândute și prețul fiecăruia, în parte.

Urmare a acțiunii polițiștilor, au fost puse în aplicare patru mandate de percheziții domiciliare și au fost identificate nu mai puțin de 300 de comprimate ecsatsy și, de asemenea, 70 de comprimate de cocaină roz.

Au fost găsite și 100 de grame de cocaină pură și 10 doze de metamfetamină.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Drogurile erau ascunse în bagaje, dar și în tablouri (foto principală și galerie). Surse din cadrul anchetei spun că aceste droguri au fost trimise înainte ca persoanele respective să ajungă în stațiunea Mamaia.

Toți cei 11 traficanți au fost dus duși la audieri, iar pentru șase dintre ei s-a dispus reținerea și, ulterior, arestarea preventivă pentru 30 de zile. 

Ei sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de risc și mare risc, trafic de droguri de risc și mare risc și deținere fără drept de droguri de risc pentru consum propriu. 

Controalele nu se vor opri aici iar autoritățile estimează că vor mai exista, cu siguranță, și alte persoane care vor ajunge în dubele poliției", a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Cătălina Buzoianu. 

×
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close