Antena 3 CNN Actualitate Locale O rețea care racola și exploata persoane cu handicap a fost destructurată, în Maramureș

O rețea care racola și exploata persoane cu handicap a fost destructurată, în Maramureș

Autoritățile din Cluj au destructurat o rețea care racola persoane cu handicap și le exploatau prin muncă.

O rețea care racola și exploata persoane cu handicap a fost destructurată, în Maramureș
Sursa foto: pixabay.com
de Alexandra Axinia    |    10 Mai 2023   •   15:03

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca și cei din Maramureș, împreună cu procurorii DIICOT au făcut, miercuri, 19 percheziții în județele Maramureș și Vrancea, pentru a destructura o rețea care racola persoane cu handicap, pe care ulterior le exploata prin muncă, ca pe sclavi, supunându-le la chinuri greu de imaginat.

Autoritățile au reținut că mai multe persoane vulnerabile cu handicap psihic, internate în centre de recuperare și reabilitare a persoanelor cu handicap, din județului Vrancea, ar fi fost recrutate prin inducere în eroare, profitând de starea de vădită vulnerabilitate, și, ulterior, transportate, pentru a fi exploatate prin muncă în cadrul unor pensiuni, gospodării și ferme din județul Maramureș.

„Persoanelor vătămate le-ar fi fost reținute documentele de identitate, acțiune de natură a asigura exploatarea acestora pe o perioadă cât mai mare.

Persoanele vătămate nu ar fi fost plătite sau ar fi fost plătite mult sub nivelul muncii prestate, ar fi fost adăpostite în condiții necorespunzătoare și exploatate prin recurgerea la amenințări și exercitarea de acte de violență fizică, acte care au determinat o puternică stare de temere în rândul acestora”, arată Poliția Maramureș.

Citește și: Tâlhărie filmată în plină stradă, în Bucureşti: Un bărbat a rămas fără 6.000 de lei câștigați la păcănele

Conform Mediafax, 14 persoane, care sunt suspectate că ar fi desfășurat activitățile infracționale au fost conduse la sediul DIICOT Maramureș.

 

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close