Antena 3 CNN Actualitate Locale Revoltă într-o comună din Vaslui împotriva primarului: "Să plece sau intrăm cu bâtele peste el"

Revoltă într-o comună din Vaslui împotriva primarului: "Să plece sau intrăm cu bâtele peste el"

Mai multi locuitori din comuna Perieni, județul Vaslui, solicită demiterea primarului comunei din cauza că acesta le cere sume exorbitante pentru terenurile pe care le-au avut în concesiune.

Revoltă într-o comună din Vaslui împotriva primarului: "Să plece sau intrăm cu bâtele peste el"
Sursa foto: stiriest.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Apr 2023   •   16:31

Peste 50 de locuitori din comuna Perieni s-au adunat în fața primăriei în dimineața zilei de vineri, pentru a cere demiterea primarului Alexandru Iacob.

Oamenii sunt indignați de faptul că primarul solicită sume exorbitante pentru terenurile pe care le-au avut în concesiune, terenuri care se află în afara localității și care nu beneficiază de utilități.

Contractele de concesiune încheiate cu Primăria Perieni acum 25 de ani pentru terenurile pe care și-au construit casele au expirat.

Revolta a atins cote maxime atunci când oamenii au aflat prețul solicitat acum de primărie, respectiv 12 euro/metru pătrat, în cazul în care decid să cumpere terenurile pentru a deveni proprietari.

Citește și: George Șoldan, atac dur la Gheorghe Flutur: "Sunt atâtea probleme în județ, iar el organizează hore"

Oamenii au declarat că primarul este un hoț și un tâlhar, refuzând să discute cu ei și adresându-le insulte și jigniri.

Aceștia sunt obligați să plătească peste 500 de milioane de lei vechi pentru un teren situat la periferia localității.

Deoarece nu există canalizare și asfalt în zonă, cetățenii se întreabă cum poate fi justificat prețul de 12 euro/metru pătrat.

Ei consideră că evaluarea a fost făcută superficial, un evaluator venind și făcând poze cu telefonul la terenurile lor.

Oamenii revoltați au solicitat demisia primarului, amenințând că vor recurge la violență.

"Un primar hoț, un tâlhar. Nu vrea să stea de vorbă cu noi. Ne înjură, ne face proști, nespălați. 

Să plece primarul, intrăm cu bâtele peste el. Să se ducă la firmele lui, că nu se mai satură de bani”, au declarat revoltați sătenii, potrivit stiriest.ro.

Prefectul Daniel Onofrei s-a deplasat la Perieni pentru a calma spiritele și a mediat conflictul dintre localnici și primar.

După discuțiile purtate cu cetățenii, s-a decis ca Instituția Prefectului Vaslui să analizeze situația și să verifice corectitudinea evaluării terenurilor în cauză.

În calitate de reprezentant al Guvernului la nivel local, prefectul are rolul de a asigura o comunicare eficientă între cetățeni și autorități, dar și între autorități și instituțiile statului.

×
Subiecte în articol: Perieni Vaslui revolta primar
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close