Antena 3 CNN Actualitate Locale Revolta continuă la un azil închis din București. Rudele bătrânilor refuză relocarea

Revolta continuă la un azil închis din București. Rudele bătrânilor refuză relocarea

Revolta continuă la azilul Geron din București. Rudele bătrânilor refuză realocarea acestora după ce autoritățile au suspendat activitatea căminului. Aparținătorii spun că vârstnicii nu erau victime vreunui abuz.

Revolta continuă la un azil închis din București. Rudele bătrânilor refuză relocarea
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Mădălina Ignat    |    Ioana Mircea    |    18 Iul 2023   •   10:01

La centrul Geron din Capitală, situația bătrânilor care stau, aici, este una incertă! Căminul trebuie eliberat după decizia dată de autorități în urma neregulilor constatate.

Zeci de aparținători ai vârstnicilor care locuiesc acolo sunt revoltați de decizia Direcției Sanitare Publice și Agenției Naționale pentru Protecția Consumatorilor de a închide azilul chiar și temporar.

Oamenii spun că neregulile constatate de ANPC sunt unele remediate și cu beneficiarii în cămin. Mai mult, aparținătorii susțin că au rudele internate aici de ani de zile și sunt foarte mulțumiți de condițiile în care aceștia stau.

Aceștia sunt disperați și spun că dacă îi vor lua pe bătrâni acasă nu vor reuși sa îi îngrijească așa cum o fac medicii și asistentele din acest centru. Situația este cu atât mai gravă cu cât unii aparținători nu sunt în țară.

Citește și: Primele imagini din Căminul Groazei găsit în Sectorul 5 din București! Aparținătorii au aflat de nereguli de la televizor

Rudele vârstnicilor au semnat si o petiție prin care solicită inspectorilor ANPC ca bătrânii să rămână în centru pe perioada renovării și asta pentru ca centrul dispune de camere suplimentare în care oamenii pot fi mutați.

De altfel, aparținătorii au apelat și la ajutorul unui avocat pentru a reuși să oprească relocarea pacienților.

×
Subiecte în articol: azil București
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close