Antena 3 CNN Actualitate Locale Un rus a dispărut în Marea Neagră în timp ce făcea windsurfing la Costineşti

Un rus a dispărut în Marea Neagră în timp ce făcea windsurfing la Costineşti

Salvatorii au reluat căutările în cazul bărbatului care a fost târât de vânt, cu tot cu kite, în largul mării. Acesta s-a aventurat cu zmeul în valurile învolburate din Costinești. Rafalele de vânt au atins şi 90 de kilometri pe oră, în acea zonă. Cea care a sunat la 112 a fost chiar soția bărbatului, după ce acesta nu i-a mai răspuns la telefon. O ambarcațiune a Centrului Maritim, împreună cu pompierii județeni, a pornit în larg să-l caute.

Un rus a dispărut în Marea Neagră în timp ce făcea windsurfing la Costineşti
Sursa foto: Getty Images
19 Sep 2022   •   15:19

Marea Neagră continuă să facă victime, pe litoral.

În stațiunea Costinești s-a dat alarma, iar pompierii și scafandrii au coborât din nou în adâncuri în căutarea unui bărbat de origine rusaă care a plecat ieri dimineață să practice windsurfing și nu a mai ieșit la mal.

Soția este cea care a dat alarma. La lăsarea întunericului căutările au fost sistate, dar reluate în cursul acestei dimineți.

Bărbatul are 49 de ani și era cazat la o pensiune din Costinești. Un mare împătimit al sporturilor nautice, acesta a ieșit ieri dimineață pe mare cu windsurful în zona epavei din stațiune. De atunci însă nimeni nu mai știe nimic de el.

În zadar a încercat soția să-l contacteze prin telefon. Nu a răspuns nimeni, așa că femeia a dat alarma,în jurul orei 16.00.

După mai bine de patru ore, odată cu lăsarea întunericului, operaţiunile au fost sistate, dar în această dimineață, un elicopter Frontex a decolat din Burgas şi întreaga zonă este survolată la recomandările primite de salvatori.

Ambarcațiunile ARSVOM sunt si ele în aleră.

25 de scafandrii au coborât în adâncuri în zona epavei iar ulterior au lărgit perimetrul pana la olimp. E posibil ca bărbatul să fi fost dus de curenţi departe de zona în care a intrat în apă.

Potrivit martorilor, windsurful bărbatului avea o velă roșie transparentă, iar el purta un șort galben și o vestă roșie.

Ieri, la malul marii vântul a suflat cu putere La țărm, rafalele au ajuns și la 70 de kilometri la ora, iar în larg a
atins chiar și 90.

Toate porturile de la Marea Neagră au fost închise.

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close