Antena 3 CNN Actualitate Locale Situaţie bizară într-un sat din Bihor. Alimentarea cu apă depinde de generatorul unei firme private. Primar: "Cum să faci aşa ceva"

Situaţie bizară într-un sat din Bihor. Alimentarea cu apă depinde de generatorul unei firme private. Primar: "Cum să faci aşa ceva"

Autorităţile dintr-un sat din Bihor au aflat cu stupoare că alimentarea cu apă depinde de curentul produs de generatorul unei firme private. Totul a ieşit la iveală într-o ședința a consiliului local. Iată ce spune actualul edil şi unul din consilieri.

Situaţie bizară într-un sat din Bihor. Alimentarea cu apă depinde de generatorul unei firme private. Primar: "Cum să faci aşa ceva"
Sursa foto: Colaj pexels.com & pixabay.com
de Claudia Popovici    |    09 Aug 2022   •   23:26

Se întâmplă în satul bihorean Căuașd, acolo unde localnicii primesc apă în funcţie de curentul produs de generatorul unei firme private.

Situaţia a fost descoperită recent în cadrul unei ședințe a consiliului local Tulca. 

Mai mult, potrivit presei locale, unul dintre consilieri a mărturisit că a aflat în premieră despre acest fapt.

“Nu am știut până acum când am fost la Căuașd că Primăria Tulca plătește curent electric unei asociații, unei societăți.

Nu știu ce modalități au folosit să legi curentul electric la o stație de pompare de la un privat.

Cine a făcut proiectul, nu a văzut? Nu se poate face așa ceva.

Firma poate intra în insolvență, putem avea deranjuri electrice mari și tu, primărie, depinzi de un privat. Ce contract se face pentru plata curentului electric? Cum justificați?

Luați la licitație curentul? Trebuie modificat, există transformator în Căuașd, se trage rețea pentru pompele de apă”, a spus un consilier local citat de bihon.ro

De aceeași părere este şi actualul edil care este dispus să caute soluţii pentru a nu lăsa satul fără apă în caz că respectiva firmă dă faliment.

"Firma este corectă, respectabilă, dar nu știm ce se poate întâmpla, poate intră în faliment, poate vinde și rămânem la latitudinea celui care va veni. Trebuie să găsim soluții, nu pot să spun că le am, dar voi face ce ține de mine. (...)

O să fac tot posibilul ca pompa de alimentare cu apă să fie alimentată din rețeaua Electrica și nu dintr-o rețea privată”, a spus primarul Daniel Avrămuț, potrivit sursei citate. 

Citiţi şi: Val de ironii la invitaţia unei primării din Buzău privind numele străzilor dintr-o comună. Propunerile inedite ale şoferilor

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close