Antena 3 CNN Actualitate Locale Satul din România unde mai trăiește un singur om. Nea Ion merge pe jos 6 kilometri ca să îşi ia pâine

Satul din România unde mai trăiește un singur om. Nea Ion merge pe jos 6 kilometri ca să îşi ia pâine

În satul Merdeala din comuna Posești, județul Prahova, nu mai trăiește decât un singur suflet. Ion Săraru pe numele lui. Are 71 de ani, aici s-a născut și aici vrea să moară.

Satul din România unde mai trăiește un singur om. Nea Ion merge pe jos 6 kilometri ca să îşi ia pâine
Sursa foto: observatorulph.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Aug 2023   •   20:36

Ion Săraru nu are apă curentă, nu are curent electric şi își gătește la o sobă cu lemne. Bătrânul își duce traiul de unul singur, fără vecini, rude sau prieteni prin preajmă.

Spune tuturor că lui "așa i-a fost scris, iar acum e prea târziu să mai dea pagina", relatează observatorulph.ro.

Cât e ziua de lungă, Ion Săraru se ocupă cu creșterea animalelor pe care le are în ogradă. "Un porc, o văcuță, câteva găini. De pe urma lor trăiește", spune primarul de la Posești, Valentin Spătărelu, care are numai cuvinte de laudă la adresa localnicului care face cât un sat întreg.

"A fost om vrednic nea Ion la viața lui, a lucrat la fostul CAP. A muncit, dar acum, la bătrânețe, a rămas cu animalele. Nu a vrut niciodată să plece din casa în care s-a născut și a trăit peste șapte decenii. I-au murit toți cei pe care i-a avut. Un frate, o cumnată, părinții demult… A rămas doar el.

E un om liniștit, respectuos, care își vede de viață, acolo, izolat în lumea lui", povestește primarul de la Posești despre vecinul de la Merdeala.

Nea Ion trebuie să meargă trei kilometri pe jos, până în comună. Trei dus, trei întors, ca să mai ia o pâine și să schimbe o vorbă.

×
Subiecte în articol: Merdeala poșești prahova Ion Săraru
Parteneri
Razie de amploare în Bucureşti şi Ilfov: peste 720 de amenzi
x close