Antena 3 CNN Actualitate Locale Scandal la grădina ZOO din Călărași. Interesele politice au ajuns printre animalele sălbatice și s-a lăsat cu dosare penale

Scandal la grădina ZOO din Călărași. Interesele politice au ajuns printre animalele sălbatice și s-a lăsat cu dosare penale

Mare scandal la Grădina Zoologică din Călărași. Unul dintre angajați este acuzat de furtul furajelor pentru animale, iar conducerea este acuzată că ar fi tăiat iezi născuți în captivitate. Cercetările s-au lăsat cu dosare penale. Iată ce spune primarul oraşului.

Scandal la grădina ZOO din Călărași. Interesele politice au ajuns printre animalele sălbatice și s-a lăsat cu dosare penale
Sursa foto: Antena 3
de Claudia Popovici    |    02 Iul 2022   •   20:40

Cam ca în țarcul caprelor pitice e și atmosfera în rândul angajaților Grădinii Zoologice Călărași.

"Șoferul a fost prins strângând anumite alimente de la animale. Există o filmare care e dată la poliție", spune primarul din Călărași.

Şi de aici gâlceava a depășit gardurile de la Zoo. Protagoniștii fostul șofer, acum retrogradat muncitor, un administrator și nimeni alta decât directoarea grădinii.

Caprele au ajuns în lumina reflectoarelor și subiect de anchetă, după ce în presa locală s-a scris că directoarea ar fi comandat ca unii iezi să fie tăiați.

Polițiștii au numărat iezii bucată cu bucată și au ieșit la număr. Erau toți acasă, în țarc.

Nu au fost singurele acuzații aduse conducerii, mai ales acum, când directoarei i-a expirat mandatul și se va da un nou concurs.

"Ne-au trimis garda de mediu, n-au găsit nimic. Am verificat, că au zis că s-a furat un compresor. Sunt compresoarele conforme cu facturile acolo. Că s-au îngropat nu știu ce animale iarăși nu se adeverește, pentru că noi avem deja un incinerator modern", spune primarul din Călărași.

Primarul se declară sătul de circul din ograda cu feline.

"Vom investi peste 6,5 milioane de euro să facem o grădină zoologică modernă", spune acesta.

Grădina Zoologică din Călărași e a doua ca mărime din țară. Aici au fost aduse și salvate mai multe animale.

Tot aici s-au născut lei, căprioare, tigrii siberieni, jaguarul Leonard și Bretonel, un pui de vacă scoțiană. Are 4 luni și e născut în captivitate.

Doar Cooper stă departe de agitația din parc. Este singurul hipopotam din România.

Anul acesta a fost aniversat cu mare fast, chiar de Ziua Copilului. A împlinit 40 de ani aproape toți în captivitate.

Tehnicianul care îl îngrijește din '85 glumește și spune că dacă avea parteneră, Cooper murea la 20 de ani.

Parcul se întinde pe o suprafață de aproximativ 10 hectare și adăpostește peste 100 de specii de animale. Un bilet de intrare costă 5 lei.

 

×
Subiecte în articol: gradina zoologica Calarasi dosare penale
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close