Antena 3 CNN Actualitate Locale Scandal între polițiști și localnici, în Maramureș. Oamenii au vrut să oprească un posibil transport ilegal de lemne | Un bărbat, încătușat și dus la secție

Scandal între polițiști și localnici, în Maramureș. Oamenii au vrut să oprească un posibil transport ilegal de lemne | Un bărbat, încătușat și dus la secție

Localnicii din Borşa, județul Maramureș au blocat un camion care transporta lemne. Oamenii au sunat la 112 şi au reclamat un posibil furt, însă spiritele au degenerat după sosirea polițiștilor. Un bărbat a fost imobilizat şi dus în cătuşe la secţie.

Scandal între polițiști și localnici, în Maramureș. Oamenii au vrut să oprească un posibil transport ilegal de lemne | Un bărbat, încătușat și dus la secție
Sursa foto: Captură video / arhivă Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Ian 2024   •   09:50

Oamenii legii s-au deplasat în zona Novăț din Munții Maramureșului pentru a verifica dacă sesizarea cu privire la un furt de lemne se confirmă.

Au găsit drumul blocat de către cei care au semnalat presupusa faptă, însă șoferul atacat avea, la o primă vedere, marfa în mod legal.

"Ieri, în jurul orei 17.30, polițiștii din Borșa au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 despre faptul că se efectuează un transport de material lemnos ilegal în continuarea străzii Florilor din Borșa, spre Novăț.

Deplasați la fața locului, polițiștii au identificat un autovehicul condus de un barbat de 44 de ani, care efectua un transportul de material lemnos, pentru care acesta a prezentat documente de proveniență.

Citește și: Peste 50% dintre copiii din România vor să plece din țară. Motivele pentru care adolescenții români vor să trăiască în străinătate

În zonă a fost identificat și un autoturism care bloca trecerea autovehiculului încărcat cu material lemnos, însă persoanele aflate la fața locului au declarat polițiștilor că nu cunosc cine a lăsat autoturismul acolo", este comunicatul Poliției.

Chiar dacă transportul apărea încărcat în aplicația SUMAL, localnicii nu au vrut să înțeleagă și s-au luat la ceartă cu forțele de ordine până când, în cele din urmă, unul dintre ei a fost încătușat de polițiști.

Bărbatul scandalagiu a fost urcat în autospeciala de poliție și dus la audieri. Cum acesta a devenit și acolo recalcitrant, a fost dispusă internarea lui la Spitalul de Psihiatrie şi a fost amendat.

"Un bărbat de 34 de ani, a fost condus la sediul poliției din Borșa pentru audieri și  datorită comportamentului deviant pe care l-a avut, a fost transportat la spital pentru consult de specialitate.

Polițiștii au aplicat o sancțiune contravențională la Legea 171/2010 privind stabilirea contravențiilor silvice, întrucât una din fotografiile încărcate în aplicația SUMAL, pentru transportul de material lemnos, nu era foarte clară și o sancțiune contravențională la Legea 61/1991, art. 2, pct. 1 și 24, privind proferarea de expresii jignitoare și provocarea ori participarea efectivă la scandal", se mai arată în comunicat.

Dupa verificări, polițiștii au descoperit că transportatorul de lemn avea toate avizele în regulă, însă  pozele urcate în sistemul de transport național al masei lemnoase erau diferite față de ce au găsit în teren.

Astfel, și transportatorul a fost sancționat contravențional.

×
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close