Antena 3 CNN Actualitate Locale Scandal la Urlaţi, după ce edilul vrea să demoleze clădirea primăriei, un adevărat simbol al oraşului

Scandal la Urlaţi, după ce edilul vrea să demoleze clădirea primăriei, un adevărat simbol al oraşului

Este revoltă în localitatea prahoveană Urlaţi după ce edilul a anunţat că vrea să demoleze sediul Primărei. Acesta susţine că imobilul este foarte vechi şi riscă să se prăbuşească. Așa că, spune el, trebuie construit unul nou. De cealaltă parte, consilierii locali și localnicii nici nu vor să audă de așa ceva. Clădirea ce datează din perioada interbelică este o adevărată emblemă a oraşului Urlaţi, spun ei.

Scandal la Urlaţi, după ce edilul vrea să demoleze clădirea primăriei, un adevărat simbol al oraşului
de Cristi Georgescu    |    25 Mai 2022   •   18:00

Scandal în toată regula la Urlați, în Prahova, după ce primarul orașului a anunțat că va demola sediul în care funcționează primăria. Vorbim despre o clădire construită în perioada interbelică de arhitectul Socolescu, o adevărată emblemă a orașului.

Edilul din Urlaţi, Marian Machițescu, vrea demolarea actualului sediu al Primăriei, deoarece reconsolidarea ar costa dublu. Machițescu spune că va construi una identică. Efortul ar însemna vreo 12 milioane de lei. Opinia publică nu este însă de acord.

"Nu poți să dărâmi o clădire importantă de patrimoniu, este o clădire emblemă pentru Urlaţi şi Prahova. Am avut reacţii bune din partea Ordinului Arhitecţilor, oameni specialişti în domeniu care recomandă foarte ferm ca această clădire să rămână în picioare şi să fie restaurată corect.", spune consilierul local Mircea Crisbășanu.

Revoltați, locuitorii din Urlați îl amenință pe edil că nu-l vor mai vota dacă dă undă verde demolării clădirii construite în 1929.

Acum, consilierii locali au sesizat instituţiile abilitate în speranța de a evita demolarea Primăriei. Mai ales că este un adevărat simbol al orașului, spun ei.  

×
Subiecte în articol: prahova Urlați
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close