Antena 3 CNN Actualitate Locale Școala din România cu piscină, lift și încălzire în pardoseală. Peste 400 de copii vin cu drag să învețe aici

Școala din România cu piscină, lift și încălzire în pardoseală. Peste 400 de copii vin cu drag să învețe aici

Elevii unei școli din România învață, din 15 ianuarie, într-o clădire modernizată, cu săli de clasă colorate, piscină interioară, lift și încălzire în pardoseală.

Școala din România cu piscină, lift și încălzire în pardoseală. Peste 400 de copii vin cu drag să învețe aici
Sursa foto: Primăria Sinaia | Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Ian 2024   •   16:00

Modernizată cu bani europeni, această școală din România s-a transformat într-un loc în care elevii vin cu mare drag și plăcere.

După finalizarea lucrărilor de modernizare, sălile de clasă sunt de nerecunoscut atât pentru foștii elevi, cât și pentru copiii care învață aici.

Școala Gimnazială "George Enescu” din Sinaia, unde învață 165 de elevi de ciclu primar și alți 259 de gimnaziu, se numără printre unitățile care fac excepție de la lipsurile acute cu care se confruntă sistemul educațional din România.

Noua școală a fost inaugurată la începutul acestui an, fiind o adevărată surpriză pentru copii, părinți și pentru foștii elevi.

Citește și: Calendar olimpiade 2024. Când au loc etapele județene și naționale pentru concursurile școlare

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

În GALERIE puteți vedea mai multe imagini cu Școala Gimnazială "George Enescu” din Sinaia.

Astfel, cele 21 de săli de clasă sunt viu colorate și dotate cu echipamente hi-tech.

De asemenea, caloriferele au devenit doar o amintire, întrucât sistemul de încălzire este prin pardoseală.

În plus, persoanele cu dizabilități pot ajunge rapid și ușor la etaj, datorită liftului care este acționat printr-un buton de comandă.

Școala dispune de terenuri de sport, la interior și la exteriror, cabinet medical, dar și izolator cu ieșire separată direct în exterior, pentru cazurile în care un elev prezintă o boală contagioasă.

Totuși, atracția principală, mai ales pentru elevi, este piscina interioară, dedicată orelor de sport.

Școala Gimnazială "George Enescu” din Sinaia mai are și o sală de mese, o bibliotecă generoasă, sală de lectură, dar și o încăpere destinată proiecțiilor de film.

"Azi am găsit o altă școală Enescu. Ultramodernă, colorată, luminoasă, cu piscină, încălzire în pardoseală, sală de mese, sală de sport în interior și teren în exterior.

M-aș înscrie iar. Este o școală ca afară. Felicitări celor implicați în proiect! Și da, este wow", a scris o fostă elevă, pe Facebook.

Valoarea investiției din Sinaia pentru obiectivul„ Modernizare Școala Gimnazială George Enescu” este de 18.402.074,72 de lei fără TVA.

Autoritățile locale au primit finanțare în cadrul apelului de proiecte PNRR/ 2020/C15, Componenta 15 – educație, potrivit observatorulph.ro

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close