Antena 3 CNN Actualitate Locale Se îmbunătățește paza în școlile din Sectorul 1 al Bucureștiului, după dezvăluirile Antena 3 CNN! Consiliul Local a aprobat proiectul

Se îmbunătățește paza în școlile din Sectorul 1 al Bucureștiului, după dezvăluirile Antena 3 CNN! Consiliul Local a aprobat proiectul

Consilierii locali ai Sectorului 1 din București au adoptat un proiect pentru îmbunătăţirea serviciului de pază şi ordine publică şi a sistemului de supraveghere video în toate unităţile de învăţământ de pe raza sectorului.

Se îmbunătățește paza în școlile din Sectorul 1 al Bucureștiului, după dezvăluirile Antena 3 CNN! Consiliul Local a aprobat proiectul
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Mia Lungu    |    07 Mar 2024   •   16:23

Potrivit proiectului, primarul va lua toate măsurile legale pentru suplimentarea numărului corespunzător de agenţi de pază pentru fiecare unitate de învăţământ din Sectorul 1 şi pentru dotarea unităţilor de învăţământ cu sisteme de supraveghere şi de alarmă, care pot fi accesate de orice elev aflat în pericol în locurile sau spaţiile în care este interzisă amplasarea camerelor video.

Proiectul a fost adoptat cu 24 voturi pentru.

Finanţarea serviciilor de pază şi achiziţionarea sistemelor de supraveghere şi de alarmă interioare şi exterioare se va asigura din bugetul local şi va fi alocată suma de 5 milioane de lei, iar Poliţia Locală Sector 1 va asigura siguranţa perimetrală la fiecare unitate de învăţământ conform planului ordine şi siguranţă a Sectorului 1. 

Asociația de Părinți a Școlii Gimnaziale Nicolae Titulescu a lansat joi un apel către toți consilierii locali ai Primăriei Sector 1 să lase deoparte orice divergență politică și să sprijine Asociația și Școala Gimnazială Nicolae Titulescu printr-un demers comun de sporire a siguranței elevilor în timpul petrecut la școală. 

"Putem realiza acest lucru doar împreună și, în această etapă, prin aprobarea suplimentărilor de buget necesare sporirii pazei la nivelul școlii pentru perioada rămasă până la vacanța de vară.

Domnilor consilieri, va rugăm să ne ajutați în acest demers! În caz contrar nu vom uita nici noi când veți avea nevoie și dumneavoastră de votul nostru!", au transmis părinții, înainte de votul Consiliului Local Sector 1.

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close