Antena 3 CNN Actualitate Locale Şeful Poliţiei dintr-un oraş din Gorj a refuzat să fie testat antidrog, în trafic: "Dau greş adesea"

Şeful Poliţiei dintr-un oraş din Gorj a refuzat să fie testat antidrog, în trafic: "Dau greş adesea"

Un comisar de poliţie din Gorj a refuzat să fie testat antidrog şi spune că testele pentru depistarea stupefiantelor care li se fac şoferilor în trafic dau de ce cele mai multe rezultate greșite.

de Gabriela Mladin    |    29 Mar 2024   •   13:56

Comisarul de poliție Cristinel Tănase, șeful Poliției din Rovinari, a fost oprit în trafic de colegii de la poliția Rutieră din Gorj. L-au pus să sufle în alcooltest care a indicat valoarea zero.

Pentru testul de drugtest, comisarul a refuzat precizând că are cunoștință de faptul că acest test rapid poate da eroare, în sensul în care apare pozitiv la anumite substanțe, deși nu le-a consumat.

Susține șeful poliției că testele rapide de drugtest pot indica valori și dacă ai consumat o gumă de mestecat sau ai folosit apă de gură.

În aceste condiții, a refuzat să sufle în drugtest și a solicitat să meargă la spital pentru prelevarea probelor de sânge.

Rezultatele au fost negative, iar polițiștii de la Rutieră nu i-au putut deschide dosar penal, considerând că nu a existat un refuz de recoltare a probelor biologice.

Gestul șefului de poliție ridică suspiciuni însă în privința testelor rapide folosite de polițiști în trafic

×
Subiecte în articol: sef de politie Gorj refuz test antidrog
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close