Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Noi detalii din cazul lui Dan Ilie Morega, fostul prefect de Gorj cu șapte dosare penale. Poliţia nu are dispozitive de supraveghere

Noi detalii din cazul lui Dan Ilie Morega, fostul prefect de Gorj cu șapte dosare penale. Poliţia nu are dispozitive de supraveghere

Fostul Prefect de Gorj cu șapte dosare penale va fi vizitat zilnic de poliție la psihiatrie. Baronul Dan Ilie Morega, în vârstă de 78 de ani, contestă măsura arestului la domiciliu, pe durata căruia, teoretic, ar trebui să poarte o brățară de monitorizare.

de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Mar 2024   •   16:55

Fostul Prefect de Gorj cu șapte dosare penale va fi vizitat zilnic de poliție la psihiatrie. Baronul Dan Ilie Morega, în vârstă de 78 de ani, contestă măsura arestului la domiciliu, pe durata căruia, teoretic, ar trebui să poarte o brățară de monitorizare. Practic, însă, acest lucru nu se va întâmpla pentru că Poliția Română nu are un astfel de dispozitiv.

Reamintim că Dan Ilie Morega a fost prins de șase ori fără permis la volan și a lovit o jurnalistă în timpul conferinței de presă din biroul său.

"Nu este corectă. Permisul este la mine, n-am omorât pe nimeni, n-am lovit-o pasăre. Sunt la Spitalul de Psihiatrie. (...) Poate să-mi pună 10 brațări (n.r brățară de monitorizare). Nu brățara  pune un polițist să mă păzească, nu, şi vine don când în când. Sper să nu mai am niciun arest", spus Dan Ilie Morega, pentru Antena 3 CNN.

Baronul cu șapte dosare penale urma să fie externat la cerere, doar că la vederea polițiștilor, fostul prefect a susținut că se simte din nou rău.

Mai exact, imediat după ce a aflat care este decizia judecătorilor Sectorului 1, Dan Ilie Morega a contestat prin avocații săi, această hotărâre. De altfel, și procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au depus contestație și cer arestarea preventivă a lui Dan Ilie Morega.

Urmează ca judecătorii să stabilească un termen pentru judecarea acestor contestații. Și ne amintim, magistrații au decis înlocuirea controlului judiciar cu măsura arestului la domiciliu și, de asemenea, au decis ca Morega să poarte o brățară electronică de supraveghere.

Dan Ilie Morega va fi verificat zilnic de poliţişti. De ce nu există brațări electronice

Această ultimă măsură, însă, pune în încurcătură polițiștii din Gorj, întrucât nu dețin softul pentru supraveghere. Pe de altă parte, Dan Ilie Morega a rămas internat aici, la secția de psihiatrie a Spitalului Județean din Târgu Jiu, deși în urmă cu scurt timp a solicitat externarea la cerere, întrucât nu mai suportă condițiile din acest spital.

Medicii au venit de acasă și au început să facă formalitățile pentru externare, iar în acel moment polițiștii din Gorj au sosit aici, la spital, cu un mandat de aducere pe numele lui Dan Ilie Morega.

Evident, atunci, fostul prefect s-a răzgândit, a spus că este din nou rău și a solicitat să rămână internat în spital.

Reacţia ministrului Afacerilor Interne

"Există o lege în vigoare care stabilește termenul de 01 ianuarie 2025 pentru operaționalizarea lor. Și poliția a avut în vedere această prevedere legală, cum e și firesc.

Decizia instanței cere să operaționalizăm mai devreme acest lucru. Se lucrează din punct de vedere termic și cred că e o chestiune de zile până reușim să găsim o soluție tehnică mai devreme decât ne-a impus-o legea. Altfel, doresc să reamintesc faptul că poliția în acest caz a întocmit șapte dosare penale", a spus Ministrul Afacerilor Interne Cătălin Predoiu 

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close