Antena 3 CNN Actualitate Locale Facturi mai mici la energie într-un oraș din România. Locuitorii au învățat ce trucuri să folosească pentru a face economie

Facturi mai mici la energie într-un oraș din România. Locuitorii au învățat ce trucuri să folosească pentru a face economie

Iniţiativă inedită într-un oraș din România. Locuitorii sunt învăţaţi cum să economisească energie, dar şi ce paşi trebuie să facă pentru tranziţia către sistemele din surse regenerabile.

de Alexandra Axinia    |    30 Iun 2023   •   09:43

Specialiştii de la Universitatea Lucian Blaga, împreună cu cei de la Consiliul Judeţean organizează în tot judeţul caravane de informare.

Scopul inițiativei derulate în toate localitățile din județul Sibiu este acela de a le oferi locuitorilor o înțelegere mai bună asupra beneficiilor aduse de energia regenerabilă și a impactului acesteia în sistemul energetic.

"Este important ca fiecare locuitor să cunoască și să aplice și la el acasă aceste metode de reducere a consumul și de a folosi resursele regenerabile. Mergem cu astfel de informații către toți locuitorii din județul Sibiu", a declarat Daniela Câmpean, președinte Consiliu Județean Sibiu. 

Cetățenii apreciază inițiativa și o consideră extrem de benefică. Aceștia spun că au învățat foarte multe lucruri despre cum să economisească energia și declară că au pus în aplicare sfaturile primite. 

Citește și: Ajutoarele pentru facturi nu dispar. Ministrul Energiei vorbeşte de "o prelungire până în primăvara lui 2024" 

Proiectul "Energie regenerabilă și eficiență energetică - pentru dezvoltarea durabilă în județul Sibiu" este finanțat cu sprijinul granturilor acordate de Islanda, Liechtenstein și Norvegia și are o valoare de peste 220.000 de Euro. 

×
Subiecte în articol: Sibiu proiect energie regenerabila
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close