Antena 3 CNN Actualitate Locale Firmă cu afaceri de zeci de milioane de euro, trimisă în judecată pentru furt de energie electrică

Firmă cu afaceri de zeci de milioane de euro, trimisă în judecată pentru furt de energie electrică

O prosperă societate comercială din Alba Iulia a fost trimisă în judecată pentru furt de energie electrică.

Firmă cu afaceri de zeci de milioane de euro, trimisă în judecată pentru furt de energie electrică
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Noi 2023   •   20:16

Procurorii precizează că în trei magazine ale societății ce administrează un lanț de supermarketuri, s-a furat curent vreme de trei ani, în perioada iunie 2017 – iunie 2020.

S-a profitat de faptul că în acea perioadă se efectuau lucrări la sistemele care asigurau furnizarea energiei electrice în cele trei unități comerciale, spun oamenii legii.

A fost nevoie de trei ani ca dosarul să ajungă în etapa trimiterii în judecată.

”Firma acuzată de furt este Agra’s SRL Alba Iulia, care, în 2021, a fost preluată de o companie mai mare, liderul pieței de conserve din România. Firma deține nouă supermarket-uri în Alba Iulia”, precizează Adevărul.

Rechizitoriul procurorilor arată că, ”în perioada 13 iulie 2017 – 13 iunie 2020, la un punct de lucru din Alba Iulia, profitând de modificarea blocului de măsură și protecție, s-a sustras energie electrică cauzând persoanei vătămate SDEE Alba un prejudiciu în cuantum 11.367 de lei.

În continuare, în perioada 13 iunie 2017 – 13 iunie 2020, la un alt punct de lucru al societății s-a sustras energie electrică în valoare de 79.375 de lei. La cel de-al treilea magazin, fapta s-a derulat în perioada 12 septembrie 2017 – 13 iunie 2020, iar prejudiciul a fost stabilit la suma de 18.318 de lei. Anchetatorii au reținut, astfel, trei acte materiale ale infracțiunii de furt”.

Agra`s SRL a înregistrat în anul 2022 o cifră de afaceri de 129 de milioane de lei, echivalentul a 26 de milioane de euro, și 270 de angajați.

”În perioada în care au avut loc infracțiunile pentru care a fost trimisă în judecată, firma a fost deținută de un om de afaceri din Alba și a avut cifre de afaceri de peste 20 de milioane de euro și în 2019, respectiv 2020, ani în care au avut loc furturile de curent electric”, mai precizează Adevărul.

Societatea comercială riscă o amendă penală importantă și va fi obligată să plătească daunele provocate furnizorului de energie electrică.

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close