Antena 3 CNN Actualitate Locale Sfidare dusă la extrem de un șofer cu Porsche, beat, după ce a provocat un accident: În așteptarea Poliţiei s-a dus să mai bea o votcă

Sfidare dusă la extrem de un șofer cu Porsche, beat, după ce a provocat un accident: În așteptarea Poliţiei s-a dus să mai bea o votcă

Un bărbat de 50 de ani din Vaslui a fost condamnat la 10 luni de închisoare cu suspendare pentru că a provocat un accident conducând băut. Sentinţa, care nu este definitivă, scoate la iveală că, în aşteptarea Poliţiei, şoferul de Porsche s-a dus să îşi mai ia o votcă.

Sfidare dusă la extrem de un șofer cu Porsche, beat, după ce a provocat un accident: În așteptarea Poliţiei s-a dus să mai bea o votcă
Sursa foto: Facebook/ Politia Rutiera
de Mia Lungu    |    26 Iul 2022   •   21:36

Judecătoria Tecuci a pronunţat o primă sentinţă într-un dosar de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, în care a fost judecat un bărbat care, fiind băut, s-a urcat la volanul unui Porsche şi a provocat un accident rutier în urma căreia două persoane au fost rănite uşor.

Accidentul a avut loc pe 29 iunie 2021, pe DE 581 în afara localităţii Cosmeşti, la intersecţia cu DC 67. În urma accidentului, şoferul cu Porsche, vinovat de producerea accidentului, a fost testat reieşind o alcoolemie de 1,41 g% în sânge la prima testare şi 1,19 g% în sânge la a doua testare.

Atât în cadrul anchetei, cât şi la proces, şoferul a recunoscut că a consumat alcool, declarând că înainte de accident "a luat masa de prânz împreună cu fiica sa la domiciliul acesteia, consumând înainte de masă aproximativ 100 ml de votcă".

După accident, "se simțea amețit", așa că a mers la un local și a băut cafea, apă și vodcă

Victimele accidentului au declarat că Radian Brătianu a consumat alcool inclusiv după producerea accidentului, în aşteptarea Poliţiei. Bărbatul a recunoscut că a consumat alcool după producerea accidentului, susţinând că "întrucât se simţea ameţit, a mers la un local din apropiere, unde s-a spălat pe faţă şi a consumat o cafea, 0,5 l apă şi 100 ml votcă", potrivit Adevarul.

"Inculpatul nu a mai fost condamnat anterior la pedeapsa închisorii; acesta şi-a manifestat acordul de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii iar în raport de persoana inculpatului, de conduita avută anterior săvârşirii infracţiunii, de faptul că acesta este la primul impact cu legea penală din România şi a avut o atitudine sinceră, precum şi de posibilităţile sale de îndreptare, instanţa apreciază că executarea imediată a unei pedepse nu este necesară, dar se impune supravegherea conduitei sale pentru o perioadă determinate”, şi-a justificat judecătorul decizia de a-l condamnat la 10 luni de închisoare cu suspendare.

×
Subiecte în articol: sofer porsche beat accident vodcă
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close