Antena 3 CNN Actualitate Locale Spărgătorii de bancomate de la Constanţa au fost trimişi în judecată

Spărgătorii de bancomate de la Constanţa au fost trimişi în judecată

Doi inculpați acuzați că au distrus trei bancomate din județul Constanța, au fost trimiși în judecată în stare de arest preventiv. În două cazuri, aceștia ar fi folosit materiale explozive.

Spărgătorii de bancomate de la Constanţa au fost trimişi în judecată
Sursa foto: Politia Romana
de Claudia Popovici    |    18 Ian 2023   •   18:35

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, procurorii au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaţilor A.G.C. şi S.K. pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere, furt calificat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, nerespectarea regimului materialelor explozive, contrabandă cu arme şi materiale explozibile.

Din probatoriul administrat a rezultat că, în urma înţelegerii prealabile, cu complicitatea inculpatei S.K., care a fabricat materialele explozive, l-a transportat cu un autoturism la şi de la locul comiterii faptelor şi a asigurat paza zonelor de comitere a faptelor, inculpatul A.G.C. a distrus trei bancomate de pe raza judeţului Constanța, în scopul de a sustrage bani din acestea, în două cazuri folosind materiale explozive, informează Mediafax. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Citește şi: Spărgătorii de bancomate din Constanţa, care au legături cu mafia italiană, au fost arestaţi pentru 30 de zile

Astfel, în 15 noiembrie 2022, în jurul orei 3.06, având faţa acoperită, inculpatul a provocat distrugeri cu un corp dur la aparatul ATM aparţinând unei bănci comerciale, instalat pe peretele exterior al unui club din staţiunea Mamaia, cu scopul de a sustrage sume de bani. Conform propcuorilor, scopul nu a fost atins datorită conformației constructive a bancomatului.

În 18 noiembrie 2022, în jurul orei 3.10, după ce în prealabil a smuls camera video de la sistemul de supraveghere video al Primăriei Castelu, prin folosirea de materiale explozive, inculpatul a provocat distrugeri la aparatul ATM aparţinând unei bănci comerciale. Prin explozie imobilul suferind prejudicii de circa 50.000 lei prin distrugerea structurii, iar banca suferind prejudiciul de 48.492,23 lei. Inculpatul a furat din interiorul ATM-ului distrus suma de 1.550 lei.

Citește şi: Momentul exploziei bancomatului din Constanţa | Suspecţii erau filmaţi de poliţişti în momentul atacului

În noaptea de 22 spre 23 noiembrie 2022, în jurul orei 3.32, având fața acoperită, prin folosirea de materiale explozive fabricate de femeie, inculpatul a provocat distrugeri la aparatul ATM aparţinând unei bănci comerciale, instalat pe peretele exterior al Pavilionului Expoziţional Constanţa. A provocat astfel distrugeri masive asupra clădirii, în valoare de circa 15.000 euro, după care din interiorul ATM-ului distrus a furat 98.900 lei.

Procurorii arată că, în cursul lunii iulie a anului 2022, inculpatul, venind din Italia, a introdus în România, prin unul din punctele de trecere a frontierei de pe raza judeţului Satu Mare, o armă neletală de tir sportiv din categoria C3, care face parte din categoria celor supuse autorizării şi pe care a deţinut-o fără drept și în mod neautorizat pe teritoriul României.

După comiterea ultimei fapte, cei doi inculpaţi au fost prinși în flagrant de poliţie, iar în mașina cu care se deplasau a fost găsită ultima sumă de bani sustrasă şi mijloace materiale de probă.

Pe parcursul urmăririi penale ambii inculpați au recunoscut săvârşirea faptelor.

Dosarul a fost trimis spre soluționare Tribunalului Constanţa.

×
Subiecte în articol: bancomate Constanța
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close