Antena 3 CNN Actualitate Locale Speranţe pentru cei 500 de români evacuaţi din case, după ce au fost păcăliţi de un escroc imobiliar. Decizia luată de Primăria Cluj

Speranţe pentru cei 500 de români evacuaţi din case, după ce au fost păcăliţi de un escroc imobiliar. Decizia luată de Primăria Cluj

Sute de oameni din Cluj se tem că blocul în care locuiesc va fi demolat. Ei vor fi evacuaţi din apartamentele pe care le-au cumpărat, după ce s-a descoperit că dezvoltatorul imobiliar nu avea autorizaţie de construcţie. 

de Bianca Timșa    |    03 Oct 2023   •   10:18

Pentru moment, Primăria a oprit lucrările de demolare a blocului ridicat ilegal, după ce în instanţă a fost depusă o contestaţie. 

Dar acest lucru nu înseamnă că oamenii au scăpat. Afaceristul este acum cercetat pentru înşelăciune, după ce a vândut acelaşi apartament mai multor persoane. 

Traian Onuc, escrocul imobiliar care a construit un bloc ilegal în Cluj, a început să vândă apartamentele încă din 2010, la preţuri cu mult mai mici decât ce se găsea pe atunci pe piaţă. 

Fără să pună întrebări, zeci de oameni au început să cumpere aceste apartamente. Au investit bani în renovarea şi utilarea lor, iar acum, la mai bine de 10 ani, s-au trezit că trebuie să evacueze imobilele. 

Citeşte şi500 de români au rămas fără locuinţe, după ce au fost păcăliţi de un escroc imobiliar, în Cluj-Napoca

Oamenii spun că primăria ar fi putut să oprească construcţia blocului mai devreme, iar astfel să nu mai piardă sume mari de bani.  

Mai mult decât atât, se pare că Traian Onuc a vândut aceleaşi apartamente mai multor persoane. 

După ce dimineața proprietarii s-au trezit cu poliţia, jandarmeria și executorul în faţa ușilor, la cinci ore de la momentul în care au început lucrările de demolare, acestea au fost stopate. Asta pentru că locatarii au depus contestaţie.  

"În cursul zilei, am sistat acțiunea de demolare, având în vedere faptul că s-a depus o nouă contestație la executarea sentinței. Prin urmare, primăria a suspendat acțiunea de demolare, a imobilului", a declarat Iulia Perșa, purtător de cuvânt la Primăria Cluj-Napoca.

În acest caz, 500 de persoane ar fi fost înşelate de Traian Onuc. 

"Din 2019 până în 2023, primăria nu a luat nicio măsură să anunțe sau să îngrădească, cum au făcut astăzi. 

Oameni nevinovați au suferit, nu din cauza lui Onuc Traian, cum zic, şi din cauza primăriei pentru că avea puterea, dacă era un bloc construit ilegal, să oprească acea construcție", spune Adrian Eugen Nandrean, avocat.

Inițial, escrocul imobiliar a fost arestat preventiv, iar ulterior a fost eliberat sub control judiciar și este cercetat pentru fapte de înșelăciune. Nimeni, însă, nu și-a recuperat paguba.

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close