Antena 3 CNN Actualitate Locale STB introduce plata cu cardul în autobuze

STB introduce plata cu cardul în autobuze

Societatea de Transport București a anunțat că instalează validatoare contactless de ultimă generație, pentru plata cu cardul în autobuzele sale. Deocamdată, serviciul este disponibil doar pe liniile express, însă toate autobuzele noi vor fi dotate cu o astfel de tehnologie până la finalul lunii iunie.

STB introduce plata cu cardul în autobuze
Sursa foto: Facebook Gabriela Firea
26 Mai 2020   •   16:50

Anunțul a fost făcut de primarul Capitalei, Gabriela Firea, pe pagina sa de Facebook. Ea a declarat că proiectul este funcțional pe liniile Expres 780, 783 și 784, urmând ca, în cel mult o lună, să fie extins pe toate celelalte linii deservite de noile vehicule.

„Acesta face parte dintr-un pachet de măsuri mai amplu, de modernizare a transportului în comun din București”.

· Astfel, călătorii au posibilitatea de a plăti direct călătoria cu orice tip de card bancar contactless Mastercard sau Visa, emis oriunde in lume, modalitatea de plată fiind aceeași cu cea a validării unui card de transport.

· Validările multiple pot fi realizate doar prin alegerea opțiunii dedicată, astfel că nu există riscul validărilor multiple printr-o apropiere accidentală de validator a cardului bancar.

· La un singur validator pot fi efectuate validări atât cu cardul de transport cât și cu un card bancar, călătorii fiind cei care vor opta pentru modalitatea de plată.

· Tariful călătoriei este același, indiferent ce cu ce tip de card alege călătorul să plătească: 1,3 lei - pe liniile urbane; 1,5 lei - pe liniile regionale si 3,5 lei - pe liniile expres.

· Pentru implementarea acestui proiect, STB SA a semnat la finalul anului 2019, un contract cu BCR, prin care operatorul bancar asigură implementarea soluției tehnice, utilizând validatoarele de nouă generatie instalate pe noile vehiculele din parcul STB SA.

· În prezent, călătorii care utilizează mijloacele de transport în comun de suprafață din întreaga Regiune București-Ilfov pot plăti călătoria prin încărcarea unui card de transport atât online, cât și la cele peste 220 de centre de emitere și reîncărcare carduri, precum și prin intermediul telefonului mobil: cu ajutorul aplicației mobile BPay sau prin SMS.”, a scris Gabriela Firea.

×
Subiecte în articol: STB
Parteneri
A murit unul din cei mai renumiți meteorologi români!
x close