Antena 3 CNN Actualitate Locale Străzi inundate în Râşnov după o ploaie torenţială

Străzi inundate în Râşnov după o ploaie torenţială

Mai multe străzi şi pivniţa unei case au fost inundate, miercuri, de ploaia torenţială în oraşul-staţiune Râşnov, pompierii militari fiind solicitaţi să intervină pentru evacuarea apei.

Străzi inundate în Râşnov după o ploaie torenţială
Sursa foto: Hepta
de Silvia Preda    |    02 Aug 2023   •   16:14

Conform ISU Braşov, ca urmare a manifestării fenomenelor meteorologice prognozate, pompierii militari braşoveni au fost solicitaţi să intervină pentru a evacua apa dintr-o curte şi un beci inundate în localitatea Râşnov.

De asemenea, ISU Braşov a acţionat pentru evacuarea apei pe mai multe străzi inundate din localitate (Cloşca, Teilor, Mihai Viteazu, Izvor).

Citeşte şi: Potop după o ploaie torenţială în Tulcea. Maşini luate de apă, pe străzi

Meteorologii au instituit cod galben de inundații care este valabil miercuri în județele Brașov, Covasna, Buzău și Vrancea.

În județele Brașov și Covasna, avertizarea este valabilă până la ora 20:00. Specialiștii spun că din cauza "precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție".

Sunt vizate râurile mici din bazinul hidrografic Tărlung – bazin amonte Ac. Săcele și afluenții aferenți sectorului aval Ac. Săcele, în județele Brașov și Covasna.

Vizat este și bazinul hidrografic Buzău – bazin amonte Ac. Siriu cu afluenții aferenți sectorului aval Ac. Siriu – amonte S.H. Nehoiu, în județele Brașov, Covasna și Buzău. În acest caz, avertizarea va expira la ora 22:00.

Cod galben este și în bazinele hidrografice Putna – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județul Vrancea) și Râmnicu Sărat – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele Vrancea și Buzău). În județele Vrancea și Buzău, codul galben este valabil până la ora 22:00.

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close