Antena 3 CNN Actualitate Locale Sute de controale în Sectorul 1, la restaurante, chioșcuri și în cluburi! Ce sancțiuni au dat polițiștii

Sute de controale în Sectorul 1, la restaurante, chioșcuri și în cluburi! Ce sancțiuni au dat polițiștii

Potrivit Primăriei, de la începutul anului și până în prezent, polițiștii locali din cadrul Compartimentului Control Activități Comerciale au avut 382 de acțiuni de control, dintre care 96 la unități de alimentație publică din Sectorul 1 al Bucureștiului.

Sute de controale în Sectorul 1, la restaurante, chioșcuri și în cluburi! Ce sancțiuni au dat polițiștii
Sursa foto: Facebook/ Primaria Sectorului 1
de Mia Lungu    |    16 Mai 2023   •   19:44

La opt dintre cele 96 de unități s-a aplicat sancțiunea complementară de confiscare a veniturilor obținute, din cauză că, deși au fost dispuse măsuri de suspendare a activității până la obținerea autorizației de funcționare, comercianții își desfășurau, în continuare, activitatea ilegal. 

Reprezentanții primăriei precizează că aceste sume se fac integral venit la bugetul de stat. 

De asemenea, de la începutul anului 2022 și până în prezent, au fost desființate de pe domeniul public 42 de chioșcuri amplasate ilegal, unde se desfășurau activități de comercializare presă sau flori, pentru încă 4 sunt demarate procedurile necesare ridicării lor. 

În urma verificărilor, anul acesta au fost identificate și sancționate 14 unități care încălcau prevederile legale referitoare la prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun.

Citește și: Ce pot face românii cu rate calculate greșit de cele 11 bănci din România amendate de ANPC

Se înmulțesc controalele în cluburile din Herăstrău

"Totodată, în ultima lună, s-a constatat o creștere a faptelor de tulburare a liniștii publice după ora 22:00, prin difuzarea muzicii la intensitate ridicată.

Polițiștii locali au înmulțit controalele în zonele în care au fost semnalate frecvent aceste fapte, în mod special în incinta și proximitatea Parcului Regele Mihai I (Herăstrău). Desfășurăm permanent planuri de măsuri, în special în weekend, în intervalul orar 22:00-03:00", a transmis Primăria Sectorului 1.

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close