Antena 3 CNN Actualitate Locale Un tânăr de 18 ani, care abia își obținuse permisul de conducere, a fost prins cu 207 km/h pe Autostrada A3

Un tânăr de 18 ani, care abia își obținuse permisul de conducere, a fost prins cu 207 km/h pe Autostrada A3

Un tânăr de 18 ani, care a obținut permisul de conducere la finalul lunii aprilie, a fost surprins de aparatul radar cu viteza de 207 km/h pe A3, în județul Brașov.

Un tânăr de 18 ani, care abia își obținuse permisul de conducere, a fost prins cu 207 km/h pe Autostrada A3
Sursa foto: Politia Romana
de Mia Lungu    |    16 Mai 2023   •   19:50

Potrivit IPJ Brașov, polițiștii au derulat marți, 16 mai 2023, o activitate ce a vizat una dintre principalele cauze generatoare ale accidentelor rutiere, și anume viteza peste limita legală.

Astfel, la ora 13:28 au identificat o mașină care circula cu viteza de 207 km/h pe autostrada A3, în zona localității Râșnov. 

La volanul mașinii se afla un tânăr de 18 ani, deținător de permis de conducere de la sfârșitul lunii aprilie a.c.

Șoferului i-a fost aplicată amendă, dar și suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 120 de zile de la momentul identificării, ceea ce a făcut ca deplasarea autovehiculului să fie continuată de o altă persoană. 

Citește și: "Ia-i-l, mă, nevesti-mii!": Un polițist din Argeș și-a convins doi colegi de la Rutieră să nu-i ia permisul, după ce l-au prins cu 143 de km/h în oraș

Potrivit legislației rutiere, viteza maximă admisă în afara localităților pentru autovehiculele ai căror conducători auto au mai puțin de un an practică de conducere este cu 20 km/h mai mică decât viteză maximă din care face parte autovehiculul condus.

×
Subiecte în articol: autostrada A3 permisul de conducere
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close