Antena 3 CNN Actualitate Locale Tânăr din Baia Mare, rămas fără loc de muncă după ce a primit rezultat fals-pozitiv la testarea antidrog din trafic: "Eram curier. Din asta trăiam"

Tânăr din Baia Mare, rămas fără loc de muncă după ce a primit rezultat fals-pozitiv la testarea antidrog din trafic: "Eram curier. Din asta trăiam"

Un tânăr din Baia Mare a rămas fără loc de muncă după ce a fost testat de polițiștii de la Rutieră cu aparatul antidrog AquilaScan WDTP-10 și a primit rezultat fals-pozitiv.

de Vasile Dale    |    Mia Lungu    |    22 Feb 2023   •   10:22

Polițiștii de la Rutieri au testat în data de 15 ianuarie 2023 un șofer oprit pe bulevardul Independenței din Baia Mare. Aparatul a indicat prezența a patru substanțe interzise. Rezultatele de laborator ale probelor de sânge au indicat, însă, negativ în toate cele patru cazuri.

În tot acest timp tânărul și-a pierdut locul de muncă! Acesta susține că va acționa în judecată statul român prin Poliția Româna, respectiv IPJ Maramureș - Serviciul Rutier Maramureș.

"Am stat degeaba o lună, mi-am pierdut locul de muncă. Eram curier. Permisul îmi era foarte necesar pentru activitatea pe care o desfășurăm. Din asta trăiam. O lună de zile am așteptat rezultatele, la fiecare trei zile sunam, nu mi s-a răspuns, eram amânat de pe o zi pe alta.", a povestit, pentru Antena 3 CNN, Mihai Gioanca.

Două săptămâni mai târziu, un șofer de rideshering din Baia Mare a ieșit pozitiv la șapte substanțe interzise. Același aparat. Probele de sânge au indicat negativ la toate cele șapte. Timp de trei săptămâni omul nu a mutut munci pentru că a rămas fără permis.

Un deputat din Maramureș i-a adresat mai multe întrebări ministrului Bode legat de acest subiect, dar nu a primit vreun răspuns până la această oră.

Citește și: IPJ Maramureș cere înlocuirea testelor antidrog AquilaScan! Aproape jumătate din șoferii testați pozitiv au avut rezultat fals

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close