Antena 3 CNN Actualitate Şoferul din Baia Mare depistat cu şapte droguri diferite a ieşit negativ la toate analizele de laborator

Şoferul din Baia Mare depistat cu şapte droguri diferite a ieşit negativ la toate analizele de laborator

Şoferul din Baia Mare, care a fost depistat în weekend cu şapte droguri diferite, în timpul unui control al Poliţiei Rutiere, a ieşit negativ la toate analizele şi a primit înapoi permisul de conducere.

Şoferul din Baia Mare depistat cu şapte droguri diferite a ieşit negativ la toate analizele de laborator
Sursa foto: YouTube | Baia Mare TV
de Vasile Dale    |    02 Feb 2023   •   19:56

Totul s-a întâmplat duminică, 29 ianuarie, în jurul orei 02.00, atunci când şoferul, care face ride-sharing în Baia Mare, a fost tras pe dreapta de un echipaj al Biroului Rutier Baia Mare.

Pentru că ştia că nu a consumat substanţe interzise şi nici nu a consumat alcool, şoferul a fost de acord cu probele DrugTest şi etilotest.

Nu mică i-a fost mirarea când a aflat de la agenţi că a fost depistat pozitiv la şapte tipuri de droguri.

Astfel, el a fost dus la spital, acolo unde i-au fost recoltate probe biologice, dar şi la Poliţie unde i-a fost deschis un dosar penal şi i-a fost reţinut permisul de conducere.

"Cu ocazia controlului efectuat, organele de poliție l-au testat (...) cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 0.00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, (...) a fost testat cu aparatul Drug Test marca AquillaScan WDTP-10 (...), iar la ora 2.38, rezultatul testului a ieșit pozitiv pentru consum de COC, MET, BZP, THC, MDMA, MTD și KET, recomandandu-se analize de laborator.

Ulterior, (...) a fost condus la Spitalul Județean de Urgență ”Dr Constantin Opriș” din Baia Mare unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge și urină în vederea determinării prezenței în organism a unor substanțe psihoactice.

Potrivit buletinului de analiză toxicologcă nr. 72/2023 al Institutului de Medicină Legală Cluj Napoca, examenul toxicologic efectuat pe monstra de sânge recoltată la ora 3.05 a fost negativ pentru amfetamine, catinone (mefedronă), metadonă, cocaină și tetrahidracanabinoli (THC).

De asemenea, examenul toxicologic efectuat pe monstra de urină recoltată la ora 3.07 a fost negativ pentru: amfetamină, metamfetamină, MDMA, mefedronă tetrahidrocanabinoli (THC), ketamină, metadonă, cocaină, AB-PINACA, morfină și alți derivați opiacei.

Examenul toxicologic efectuat pe proba de urină a fost negativ pentru amfetamine și catinone (mefedronă)", se arată în decizia procurorului de clasare a dosarului penal.

Astfel, şoferul şi-a recuperat permisul de conducere, cât şi accesul la aplicaţia prin care face taxi în Baia Mare.

×
Subiecte în articol: Baia Mare Drugtest Poliția Română
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close