Antena 3 CNN Actualitate Locale Tânărul împuşcat de poliţişti la Vaslui a devastat ambulanţa care îl ducea la spital: "Colegii noştri au trecut prin nişte clipe groaznice”

Tânărul împuşcat de poliţişti la Vaslui a devastat ambulanţa care îl ducea la spital: "Colegii noştri au trecut prin nişte clipe groaznice”

Tânărul în vârstă de 33 de ani, din Protopopeşti, judeţul Vaslui, împuşcat de poliţişti după ce şi-a băgat părinţii în comă, a devastat ambulanţa care îl ducea la spital.

Tânărul împuşcat de poliţişti la Vaslui a devastat ambulanţa care îl ducea la spital: "Colegii noştri au trecut prin nişte clipe groaznice”
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Alexandra Cojoianu    |    24 Noi 2022   •   10:15

Un reprezentant al SAJ Vaslui a povestit că întregul echipaj medical a trecut prin clip de coşmar atunci când tânărul a fost dus la spital. 

"Colegii noştri au trecut prin nişte clipe groaznice în cursul nopţii trecute, solicitarea a fost iniţial făcută pentru un pacient agitat, a fost făcută solicitarea chiar de tatăl persoanei respective în vârstă de 33 de ani.

Echipajul care a ajuns acolo nu s-a putut apropia pentru că agresorul era foarte violent, i-a ameninţat cu un cuţit motiv pentru care au scăpat cu fuga, s-au retras la marginea satului, au chemat ajutorul poliţiei, iar când au pătruns în casă au găsit cei doi părinţi găsiţi loviţi la cap, în comă, loviţi cu un topor.

În timp ce acordau primul ajutor acestora s-au auzit împuşcături în curte, iar din conflictul care se pare că a avut loc între poliţişti şi agresor a rezultat împuşscarea acestora, el prezenta nişte plăgi împuşcate la nivelul toracelui şi la nivelul unui membru inferior. 

Iniţial agresorul s-a liniştit când s-a văzut rănit, a fost pansat, a fost perfuzat, a fost aşezat în ambulanţă şi au plecat către spital.

Poliţia nu  a însoţit ambulanţa către spital pentru că protocoalele actuale care sunt în vigoare, nu permit poliţistului să se suie în ambulanţă.

Către spital, aşa rănit cum era, agresorul a devenit odată şi mai violent", a declarat Daniel Ungureanu, purtătorul de cuvânt al serviciului de ambulanţă Vaslui, la Antena 3 CNN. 

Purtătorul de cuvânt susţine că nu se permite ca un polițist să fie prezent în ambulanță, ci doar ca ambulanţa să fie însoţită din spate de o mașină de poliţie. Însă în această situație, acest lucru nu s-a întâmplat.

Daniel Ungureanu a precizat că schimbarea actualelor protocoale a fost discutată şi înainte de tragedie, astfel încât poliţistul să însoţescă cadrele medicale.

Bărbatul a fost transportat la spitalul de Chirurgie Toracică din Iaşi cu plăgi împuşcate la nivelul toracelui. La spitalul Vaslui a rămas doar mama agresorului internată.

Ambulanța a preluat tatăl agresorului care are un traumatism craniocerebral și este în comă profundă, fiind ulterior transportat la Iaşi.

 

 

×
Subiecte în articol: Vaslui ambulanta
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close