Antena 3 CNN Actualitate Locale Un bărbat a rămas fără visul de a avea o mașină din Germania, după ce a fost păcălit de un tânăr cu cont fals de Facebook

Un bărbat a rămas fără visul de a avea o mașină din Germania, după ce a fost păcălit de un tânăr cu cont fals de Facebook

Un bărbat din Valea Danului, județul Mehedinți și-a creat un profil fals de Facebook și i-a promis unui alt bărbat că îi va achiziționa o mașină din Germania, după care a dispărut cu suma de 10.000 de euro.

Un bărbat a rămas fără visul de a avea o mașină din Germania, după ce a fost păcălit de un tânăr cu cont fals de Facebook
Sursa foto: Getty Images I miroslav110
de Ştefan Petrică    |    04 Oct 2023   •   14:09

"În ziua de 2 octombrie (...), un bărbat din comuna Valea Danului a sesizat polițiștii (...) cu privire la faptul că, în urmă cu aproape o săptămână, ar fi fost înșelat de un bărbat a cărui identitate nu o cunoaște, căruia i-ar fi predat suma de 10.000 de euro, sub reprezentarea că cel în cauză ar fi urmat să se deplaseze în afara țării pentru cumpărarea unui autoturism.

Până la finele zilei, polițiștii au stabilit identitatea persoanei în cauză", se arată într-un comunicat transmis marți de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Argeș.

Din cercetările efectuate de polițiști s-a stabilit că victima s-ar fi întâlnit în seara zilei de 26 septembrie, într-o benzinărie din municipiul Pitești, cu o persoană căreia îi știa doar contul utilizat pe o rețea de socializare.

"În cadrul întâlnirii, persoana vătămată i-ar fi predat bărbatului suma de 10.000 de euro, reprezentând contravaloarea unui autoturism ce se afla la vânzare pe un site de profil din afara țării, ocazie cu care această persoană i-ar fi prezentat ca adevărat faptul că a luat legătura cu vânzătorul autoturismului.

Citește și: 500 de români au rămas fără locuinţe, după ce au fost păcăliţi de un escroc imobiliar, în Cluj-Napoca

Cel în cauză s-ar fi oferit să intermedieze cumpărarea autoturismului, promițând că, în schimbul sumei de 700 de euro, va aduce pe platformă din Germania în România acel autoturism și că va plăti vânzătorului suma primită", se precizează în comunicatul IPJ Argeș.

Ulterior, bărbatul care a primit banii nu a mai putut fi contactat

În urma verificărilor desfășurate de polițiști, s-a stabilit că suspectul este un tânăr de 22 de ani din comuna Hinova, județul Mehedinți, având o identitate diferită față de cea de pe site-ul de socializare.

Tânărul a fost ridicat de polițiști și condus la audieri, ulterior fiind reținut pentru 24 de ore pe bază de ordonanță.

El urmează să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

×
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close